Gelakte portobello met avocadocrème en tarwesalade met abrikoos
Gelakte portobello met avocadocrème en tarwesalade met abrikoos

Gelakte portobello met avocadocrème en tarwesalade met abrikoos

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 41.6 g
Suiker 23.9 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 12.2 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snipper intussen de lente-uitjes, het bieslook en de platte peterselie fijn.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Snij de abrikozen in reepjes.

  6. Meng de tarwegraantjes met de abrikozen, de radijzen, de lente-uitjes, de peterselie en het bieslook. Breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bak de portobello's 3 à 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrijk met de balsamicocrème en bak nog 1 min.

  9. Plet intussen het vruchtvlees van de avocado's. Lepel wat avocadocrème op elk bord en leg er telkens een portobello op. Serveer met de tarwesalade en bestrooi met de Salad Topper Super Seeds.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snipper intussen de lente-uitjes, het bieslook en de platte peterselie fijn.

  4. Snij de radijzen in fijne schijfjes.

  5. Snij de abrikozen in reepjes.

  6. Meng de tarwegraantjes met de abrikozen, de radijzen, de lente-uitjes, de peterselie en het bieslook. Breng op smaak met de olijfolie, zwarte peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  8. Bak de portobello's 3 à 4 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrijk met de balsamicocrème en bak nog 1 min.

  9. Plet intussen het vruchtvlees van de avocado's. Lepel wat avocadocrème op elk bord en leg er telkens een portobello op. Serveer met de tarwesalade en bestrooi met de Salad Topper Super Seeds.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 3.8 g
Koolhydraat 41.6 g
Suiker 23.9 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 12.2 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon Rosé D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal