Gelakte zalm met lauw linzenslaatje
Gelakte zalm met lauw linzenslaatje

Gelakte zalm met lauw linzenslaatje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 43.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren zalm eerst oppervlakkig ontdooien.

  5. Meng de sojasaus met 1 eetl. olijfolie en de ahornsiroop.

  6. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  7. Snij de halfgedroogde kerstomaatjes in reepjes.

  8. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon samen met het laurierblaadje aan de kook in een kookpot en voeg de linzen toe. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Bestrijk 1 kant van de zalmfilets met het sojasaus mengsel en leg met de bestreken kant in de hete olijfolie. Bak ± 2 min.

  12. Bestrijk daarna de bovenkant van de zalmfilets met het mengsel en draai de filets om. Bak 2 à 3 min. op een matig vuur.

  13. Verwijder het laurierblaadje uit de kookpot met de linzen en meng de gekookte linzen met de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de fijngesnipperde sjalot, het knoflook, de tomatenreepjes en de peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de gelakte zalmfilets met het lauwe linzenslaatje en geef er een gemengde groene salade of gestoofde courgetteblokjes bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Dep de zalmfilets goed droog met keukenpapier. Laat diepgevroren zalm eerst oppervlakkig ontdooien.

  5. Meng de sojasaus met 1 eetl. olijfolie en de ahornsiroop.

  6. Snipper de sjalot en het knoflookteentje fijn.

  7. Snij de halfgedroogde kerstomaatjes in reepjes.

  8. Hak de blaadjes van de platte peterselie grof.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon samen met het laurierblaadje aan de kook in een kookpot en voeg de linzen toe. Dek af en laat 15 à 20 min. sudderen.

  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Bestrijk 1 kant van de zalmfilets met het sojasaus mengsel en leg met de bestreken kant in de hete olijfolie. Bak ± 2 min.

  12. Bestrijk daarna de bovenkant van de zalmfilets met het mengsel en draai de filets om. Bak 2 à 3 min. op een matig vuur.

  13. Verwijder het laurierblaadje uit de kookpot met de linzen en meng de gekookte linzen met de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie, de fijngesnipperde sjalot, het knoflook, de tomatenreepjes en de peterselie. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de gelakte zalmfilets met het lauwe linzenslaatje en geef er een gemengde groene salade of gestoofde courgetteblokjes bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 698 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 31.3 g
Eiwit 43.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Blond Wijn Riesling Classic - Rudolf Müller - Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal