Gemarineerd paprika-venkelslaatje
Gemarineerd paprika-venkelslaatje

Gemarineerd paprika-venkelslaatje

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  5. Hak de dille fijn.

  6. Hak de amandelnoten grof.

  7. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.

  8. Bereiding:
  9. Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over.

  10. Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.

  11. Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten.

Tip

Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de venkelknollen in 4 en verwijder de harde kern. Snij elk stuk in flinterdunne plakjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  5. Hak de dille fijn.

  6. Hak de amandelnoten grof.

  7. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.

  8. Bereiding:
  9. Meng de stukjes venkel met de paprikareepjes en giet er het citroensap over.

  10. Doe er de gehakte dille, de zeste en de olijfolie bij. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed.

  11. Laat minstens 20 min. rusten in de koelkast.

  12. Afwerking:
  13. Haal 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en werk af met de gehakte amandelnoten.

Tip

Serveer dit gerecht bv. bij zuiderse kipfilet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 15.2 g
Koolhydraat 7.6 g
Eiwit 4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Saint André rosé Syrah I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal