Gemarineerd spek met kleurrijke roosjes
Gemarineerd spek met kleurrijke roosjes

Gemarineerd spek met kleurrijke roosjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 26.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min. + afkoelen)

  3. Verdeel de broccoli en de halve bloemkool in roosjes. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Snipper intussen het bieslook fijn.

  5. Snij de radijzen in de lengte in 4.

  6. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, de wittewijnazijn en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de stukjes radijs met de broccoli- en de bloemkoolroosjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  9. Bak de sneetjes spek 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue (of gril ze indirect).

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord 2 sneetjes spek. Giet de dressing over de salade.

  12. Serveer met een aardappel in de schil.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (15 min. + afkoelen)

  3. Verdeel de broccoli en de halve bloemkool in roosjes. Kook 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Snipper intussen het bieslook fijn.

  5. Snij de radijzen in de lengte in 4.

  6. Meng de Griekse yoghurt met de mosterd, de wittewijnazijn en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de stukjes radijs met de broccoli- en de bloemkoolroosjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  9. Bak de sneetjes spek 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue (of gril ze indirect).

  10. Afwerking:
  11. Leg op elk bord 2 sneetjes spek. Giet de dressing over de salade.

  12. Serveer met een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 313 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 6.5 g
Eiwit 26.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Grand Cru Speciaalbier Wijn Château Florence A.O.P. Saint-Chinian

Bekijk het recept digitaal