- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerd stoofvlees à la Boon
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 24 u. marineren, de dag voordien)
-
Doe het runderstoofvlees in een ruime kom en kruid met peper, zout, de takjes tijm, de kruidnagels en het laurierblaadje.
-
Giet er de geuze over en voeg de olie en de azijn toe. Dek af en laat 24 u. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
(10 min. + 1 u. 30 min. stoven)
-
Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog. Zet de marinade opzij.
-
Smelt de boter in een stoofpot en bak het vlees samen met de spekblokjes aan alle kanten goudbruin.
-
Giet de marinade in een steelpan en laat 3 min. koken op een hoog vuur.
-
Voeg de ingekookte marinade bij het vlees. Dek af en laat 1 u. 30 min. gaar sudderen.
-
Roer het maïszetmeel los in wat water. Voeg het tegen het einde van de stooftijd toe aan het stoofvlees en bind de saus licht. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met een fris slaatje en frietjes.
Ook lekker met een bijgerecht gemaakt met zilveruitjes en champignons. U maakt het zo: Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Voeg 500 g diepgevroren zilveruitjes toe en bestrooi met 2 eetl. bloemsuiker. Laat even kleuren en voeg 250 g champignons toe, die u eerst in 2 hebt gesneden. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en kruid met peper en zout.
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min. + 24 u. marineren, de dag voordien)
-
Doe het runderstoofvlees in een ruime kom en kruid met peper, zout, de takjes tijm, de kruidnagels en het laurierblaadje.
-
Giet er de geuze over en voeg de olie en de azijn toe. Dek af en laat 24 u. marineren in de koelkast.
-
Bereiding:
-
(10 min. + 1 u. 30 min. stoven)
-
Haal het vlees uit de marinade en dep goed droog. Zet de marinade opzij.
-
Smelt de boter in een stoofpot en bak het vlees samen met de spekblokjes aan alle kanten goudbruin.
-
Giet de marinade in een steelpan en laat 3 min. koken op een hoog vuur.
-
Voeg de ingekookte marinade bij het vlees. Dek af en laat 1 u. 30 min. gaar sudderen.
-
Roer het maïszetmeel los in wat water. Voeg het tegen het einde van de stooftijd toe aan het stoofvlees en bind de saus licht. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer met een fris slaatje en frietjes.
Ook lekker met een bijgerecht gemaakt met zilveruitjes en champignons. U maakt het zo: Smelt 2 eetl. boter in een brede pan. Voeg 500 g diepgevroren zilveruitjes toe en bestrooi met 2 eetl. bloemsuiker. Laat even kleuren en voeg 250 g champignons toe, die u eerst in 2 hebt gesneden. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur en kruid met peper en zout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon