- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerd varkenshaasje en zoete aardappelen met yoghurtdressing
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Abdijbier Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' A.O.P. Lirac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (10 min. + 2 à 3 u. marineren)
-
Snipper 1 teentje knoflook fijn en plet de peperbolletjes. Doe ze samen met 7 eetl. olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en de takjes rozemarijn in een plastic zak en meng goed.
-
Snij het varkenshaasje in 3 gelijke stukken en doe ze in de plastic zak met de marinade. Meng goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snipper 1 teentje knoflook fijn en pluk de blaadjes oregano. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.
-
Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Strooi er het fijngesnipperde knoflook en de oreganoblaadjes over. Kruid met peper en zout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (de oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelen). Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Snipper de platte peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
-
Snij de zoete aardappelen in dikke schijven en meng er de rucola onder.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Haal de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog.
-
Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Draai de stukken vlees af en toe om.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Abdijbier Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' A.O.P. Lirac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (10 min. + 2 à 3 u. marineren)
-
Snipper 1 teentje knoflook fijn en plet de peperbolletjes. Doe ze samen met 7 eetl. olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en de takjes rozemarijn in een plastic zak en meng goed.
-
Snij het varkenshaasje in 3 gelijke stukken en doe ze in de plastic zak met de marinade. Meng goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snipper 1 teentje knoflook fijn en pluk de blaadjes oregano. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.
-
Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Strooi er het fijngesnipperde knoflook en de oreganoblaadjes over. Kruid met peper en zout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (de oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelen). Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Snipper de platte peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
-
Snij de zoete aardappelen in dikke schijven en meng er de rucola onder.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Haal de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog.
-
Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Draai de stukken vlees af en toe om.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Abdijbier Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' A.O.P. Lirac