Gemarineerd varkenshaasje en zoete aardappelen met yoghurtdressing
Gemarineerd varkenshaasje en zoete aardappelen met yoghurtdressing

Gemarineerd varkenshaasje en zoete aardappelen met yoghurtdressing

Hoofdgerecht
3 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 40.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min. + 2 à 3 u. marineren)
  3. Snipper 1 teentje knoflook fijn en plet de peperbolletjes. Doe ze samen met 7 eetl. olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en de takjes rozemarijn in een plastic zak en meng goed.

  4. Snij het varkenshaasje in 3 gelijke stukken en doe ze in de plastic zak met de marinade. Meng goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snipper 1 teentje knoflook fijn en pluk de blaadjes oregano. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.

  7. Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Strooi er het fijngesnipperde knoflook en de oreganoblaadjes over. Kruid met peper en zout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (de oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelen). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snipper de platte peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  9. Snij de zoete aardappelen in dikke schijven en meng er de rucola onder.

  10. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  11. Haal de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog.

  12. Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Draai de stukken vlees af en toe om.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min. + 2 à 3 u. marineren)
  3. Snipper 1 teentje knoflook fijn en plet de peperbolletjes. Doe ze samen met 7 eetl. olijfolie, de honing, de balsamicoazijn en de takjes rozemarijn in een plastic zak en meng goed.

  4. Snij het varkenshaasje in 3 gelijke stukken en doe ze in de plastic zak met de marinade. Meng goed en laat 2 à 3 u. marineren in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Snipper 1 teentje knoflook fijn en pluk de blaadjes oregano. Wrijf de zoete aardappelen goed schoon onder koud water en prik er enkele keren in met een vork.

  7. Schik de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met 4 eetl. olijfolie. Strooi er het fijngesnipperde knoflook en de oreganoblaadjes over. Kruid met peper en zout. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven (de oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappelen). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  8. Snipper de platte peterselie fijn en hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Meng met de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  9. Snij de zoete aardappelen in dikke schijven en meng er de rucola onder.

  10. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  11. Haal de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog.

  12. Bak ± 15 min. op een matig warme barbecue. Draai de stukken vlees af en toe om.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 45.3 g
Koolhydraat 33.3 g
Eiwit 40.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Abdijbier Wijn Domaine Garcin `Cuvée Les Galets' A.O.P. Lirac

Bekijk het recept digitaal