- Bewaar
- Bewaar
Gemarineerd varkenshaasje met zomers slaatje
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 2 u. marineren)
-
Snij het varkenshaasje in sneden van 2 cm dik.
-
Snij het citroengras in stukjes van 1 cm en doe in een kom. Meng met 3/4 van het limoensap, de sojasaus en de suiker. Voeg de stukjes vlees toe en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai het vlees af en toe om.
-
Snij ondertussen de rucola grof.
-
Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de ongeschilde nectarines in blokjes.
-
Kruid de zure room met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.
-
Haal intussen de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
-
Bak de sneden 4 à 5 min. aan elke kant in een pan met een beetje vetstof of op een warme barbecue.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de rest van het limoensap.
-
Meng de blokjes nectarine onder de avocado. Besprenkel met de walnotenolie en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout. Roer er de grofgehakte macadamianoten onder.
-
Afwerking:
-
Schik het vlees op de borden. Maak een bedje van rucola en verdeel er het avocadoslaatje over. Geef er een aardappel in de schil met zure room bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 2 u. marineren)
-
Snij het varkenshaasje in sneden van 2 cm dik.
-
Snij het citroengras in stukjes van 1 cm en doe in een kom. Meng met 3/4 van het limoensap, de sojasaus en de suiker. Voeg de stukjes vlees toe en laat 2 u. marineren in de koelkast. Draai het vlees af en toe om.
-
Snij ondertussen de rucola grof.
-
Hak de macadamianoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Snij de ongeschilde nectarines in blokjes.
-
Kruid de zure room met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Wrijf de aardappelen goed schoon onder koud water en kook 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.
-
Haal intussen de stukken varkenshaasje uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
-
Bak de sneden 4 à 5 min. aan elke kant in een pan met een beetje vetstof of op een warme barbecue.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de rest van het limoensap.
-
Meng de blokjes nectarine onder de avocado. Besprenkel met de walnotenolie en de frambozenazijn. Kruid met peper en zout. Roer er de grofgehakte macadamianoten onder.
-
Afwerking:
-
Schik het vlees op de borden. Maak een bedje van rucola en verdeel er het avocadoslaatje over. Geef er een aardappel in de schil met zure room bij.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Milieubewuste teelt