Gemarineerd zalmgebraad met wortelquinoa en peultjes
Gemarineerd zalmgebraad met wortelquinoa en peultjes

Gemarineerd zalmgebraad met wortelquinoa en peultjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 33.7 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 52.4 g
Suiker 8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 35.2 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  4. Spel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C

  7. Bereiding:
  8. Zet het aluminiumschaaltje met het zalmgebraad ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Breng intussen 7 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de quinoa toe en kook ± 20 min. gaar.

  10. Voeg na 10 min. de wortelstaafjes toe aan de quinoa en laat mee garen.

  11. Voeg 3 min. voor het einde de peultjes toe en laat mee garen. Voeg eventueel nog een beetje water toe als de quinoa te droog wordt. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de quinoa. Werk af met een dikke pluk waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de wortelen en snij in gelijke staafjes.

  4. Spel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.

  5. Snij de harde steeltjes van de waterkers.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C

  7. Bereiding:
  8. Zet het aluminiumschaaltje met het zalmgebraad ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Breng intussen 7 dl water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Voeg de quinoa toe en kook ± 20 min. gaar.

  10. Voeg na 10 min. de wortelstaafjes toe aan de quinoa en laat mee garen.

  11. Voeg 3 min. voor het einde de peultjes toe en laat mee garen. Voeg eventueel nog een beetje water toe als de quinoa te droog wordt. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de quinoa. Werk af met een dikke pluk waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 663 kcal
Vet 33.7 g
Verzadigd vet 5 g
Koolhydraat 52.4 g
Suiker 8 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 35.2 g
Zout 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier

Bekijk het recept digitaal