- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde dunne lende met oosterse groentepapillot
Onze drankensuggesties
Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (35 min. + 1 u. marineren)
-
Meng alle ingrediënten voor de droge marinade onder elkaar. Wrijf er beide kanten van de 2 dunne lenden mee in. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Rasp intussen de gember en de schil van de citroen.
-
Rits de blaadjes van de takjes koriander en hak grof.
-
Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).
-
Snipper het knoflook en de lenteuitjes fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 1/2 cm dik en 4 cm lang.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
-
Meng de paprika, de sojascheuten en de courgette onder elkaar. Voeg er de citroenzeste aan toe, samen met de gember, de geplette korianderbolletjes, de sojasaus, de honing, het knoflook, de sesamolie en de droge sherry. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de mengeling over 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Bestrooi met de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes en vouw de pakketjes goed dicht.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Leg de groentepakketjes op de hete barbecue en laat 15 à 20 min. garen.
-
Leg de dunne lenden op de hete barbecue en rooster 4 à 6 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
-
Afwerking:
-
Snij de dunne lenden in sneetjes en serveer met een groentepapillot en rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (35 min. + 1 u. marineren)
-
Meng alle ingrediënten voor de droge marinade onder elkaar. Wrijf er beide kanten van de 2 dunne lenden mee in. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Rasp intussen de gember en de schil van de citroen.
-
Rits de blaadjes van de takjes koriander en hak grof.
-
Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).
-
Snipper het knoflook en de lenteuitjes fijn.
-
Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 1/2 cm dik en 4 cm lang.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
-
Meng de paprika, de sojascheuten en de courgette onder elkaar. Voeg er de citroenzeste aan toe, samen met de gember, de geplette korianderbolletjes, de sojasaus, de honing, het knoflook, de sesamolie en de droge sherry. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel de mengeling over 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Bestrooi met de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes en vouw de pakketjes goed dicht.
-
Bereiding op de barbecue (20 min.)
-
Leg de groentepakketjes op de hete barbecue en laat 15 à 20 min. garen.
-
Leg de dunne lenden op de hete barbecue en rooster 4 à 6 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
-
Afwerking:
-
Snij de dunne lenden in sneetjes en serveer met een groentepapillot en rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur