Gemarineerde dunne lende met oosterse groentepapillot
Gemarineerde dunne lende met oosterse groentepapillot

Gemarineerde dunne lende met oosterse groentepapillot

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 23.7 g
Suiker 19.5 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 52.2 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min. + 1 u. marineren)
  3. Meng alle ingrediënten voor de droge marinade onder elkaar. Wrijf er beide kanten van de 2 dunne lenden mee in. Laat 1 u. marineren in de koelkast.

  4. Rasp intussen de gember en de schil van de citroen.

  5. Rits de blaadjes van de takjes koriander en hak grof.

  6. Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).

  7. Snipper het knoflook en de lenteuitjes fijn.

  8. Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 1/2 cm dik en 4 cm lang.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  10. Meng de paprika, de sojascheuten en de courgette onder elkaar. Voeg er de citroenzeste aan toe, samen met de gember, de geplette korianderbolletjes, de sojasaus, de honing, het knoflook, de sesamolie en de droge sherry. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de mengeling over 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Bestrooi met de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes en vouw de pakketjes goed dicht.

  12. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  13. Leg de groentepakketjes op de hete barbecue en laat 15 à 20 min. garen.

  14. Leg de dunne lenden op de hete barbecue en rooster 4 à 6 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

  15. Afwerking:
  16. Snij de dunne lenden in sneetjes en serveer met een groentepapillot en rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min. + 1 u. marineren)
  3. Meng alle ingrediënten voor de droge marinade onder elkaar. Wrijf er beide kanten van de 2 dunne lenden mee in. Laat 1 u. marineren in de koelkast.

  4. Rasp intussen de gember en de schil van de citroen.

  5. Rits de blaadjes van de takjes koriander en hak grof.

  6. Plet de korianderbolletjes (dat gaat makkelijk tussen 2 lepels).

  7. Snipper het knoflook en de lenteuitjes fijn.

  8. Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 1/2 cm dik en 4 cm lang.

  9. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.

  10. Meng de paprika, de sojascheuten en de courgette onder elkaar. Voeg er de citroenzeste aan toe, samen met de gember, de geplette korianderbolletjes, de sojasaus, de honing, het knoflook, de sesamolie en de droge sherry. Meng goed en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Verdeel de mengeling over 4 dubbele vellen aluminiumfolie. Bestrooi met de fijngehakte koriander en de gesnipperde lente-uitjes en vouw de pakketjes goed dicht.

  12. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  13. Leg de groentepakketjes op de hete barbecue en laat 15 à 20 min. garen.

  14. Leg de dunne lenden op de hete barbecue en rooster 4 à 6 min. aan elke kant tot ze goudbruin zijn.

  15. Afwerking:
  16. Snij de dunne lenden in sneetjes en serveer met een groentepapillot en rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 392 kcal
Vet 8.5 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 23.7 g
Suiker 19.5 g
Vezel 5.9 g
Eiwit 52.2 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Haut Gay A.O.P. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal