- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde eend en groentewok met cashewnoten
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de la Grande Vigne, A.O.P. Bergerac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (10 min. + 1 u. marineren)
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Snipper het knoflook en de gember fijn en doe samen met de filets en 2 eetl. olijfolie in een plastic zak. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Kook intussen de peultjes 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Snipper de peterselie fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in 3 of 4 reepjes. Snij de wortel in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of grote braadpan en roerbak de wortel en de paprika 2 min. op een hoog vuur. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.
-
Meng er de peultjes en de cashewnoten onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de platte peterselie. Serveer warm.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
-
Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Rooster ze met de velkant naar beneden 10 min. op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen). Draai de filets om en bak nog ± 6 min.
-
Snij de filets in schuine sneetjes en bestrooi lichtjes met grof zeezout.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de la Grande Vigne, A.O.P. Bergerac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
BEREIDING IN DE KEUKEN (10 min. + 1 u. marineren)
-
Maak met een scherp mes kruiselings inkepingen in de velkant van de eendenborstfilets. Snij niet in het vlees, maar alleen in het vel.
-
Snipper het knoflook en de gember fijn en doe samen met de filets en 2 eetl. olijfolie in een plastic zak. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
-
Kook intussen de peultjes 4 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Hak de cashewnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt). Snipper de peterselie fijn.
-
Scheur de oesterzwammen in 3 of 4 reepjes. Snij de wortel in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok of grote braadpan en roerbak de wortel en de paprika 2 min. op een hoog vuur. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 5 min. op een hoog vuur.
-
Meng er de peultjes en de cashewnoten onder. Kruid met peper en zout en bestrooi met de platte peterselie. Serveer warm.
-
BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.)
-
Haal de eendenborstfilets uit de marinade en dep droog. Rooster ze met de velkant naar beneden 10 min. op een matig warme barbecue. Kies voor indirect grillen (schuif de houtskool wat uit elkaar en zet een aluminium schaaltje met een bodempje water onder de grill om het bakvet op te vangen). Draai de filets om en bak nog ± 6 min.
-
Snij de filets in schuine sneetjes en bestrooi lichtjes met grof zeezout.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine de la Grande Vigne, A.O.P. Bergerac