- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde gamba's met kleurrijke tomatenbrochette
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min. + 30 min. marineren)
-
Laat de gamba's ontdooien en dep droog.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Snipper het knoflook fijn. Meng met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, peper en zout. Doe samen met de ongepelde gamba's in een plastic zak en laat 30 min. marineren.
-
Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork.
-
Meng de pesto met 1 eetl. olijfolie en roer onder de tomaten. Verdeel over 4 brochettestokjes (wissel af tussen de verschillende kleuren).
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue
-
Bak de tomatenbrochettes ± 5 min. op de rand van een matig warme barbecue (tot de tomaatjes net openbarsten).
-
Haal de gamba's uit de marinade en bak 4 à 6 min. in het midden van een hete barbecue. Draai af en toe eens om.
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over de borden en schik er een tomatenbrochette op. Geef er 4 gamba's bij.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min. + 30 min. marineren)
-
Laat de gamba's ontdooien en dep droog.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Snipper het knoflook fijn. Meng met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, peper en zout. Doe samen met de ongepelde gamba's in een plastic zak en laat 30 min. marineren.
-
Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork.
-
Meng de pesto met 1 eetl. olijfolie en roer onder de tomaten. Verdeel over 4 brochettestokjes (wissel af tussen de verschillende kleuren).
-
Bereiding:
-
Bereiding op de barbecue
-
Bak de tomatenbrochettes ± 5 min. op de rand van een matig warme barbecue (tot de tomaatjes net openbarsten).
-
Haal de gamba's uit de marinade en bak 4 à 6 min. in het midden van een hete barbecue. Draai af en toe eens om.
-
Afwerking:
-
Verdeel de quinoa over de borden en schik er een tomatenbrochette op. Geef er 4 gamba's bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne