Gemarineerde gamba's met kleurrijke tomatenbrochette
Gemarineerde gamba's met kleurrijke tomatenbrochette

Gemarineerde gamba's met kleurrijke tomatenbrochette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 11.7 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 28.5 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min. + 30 min. marineren)
  4. Laat de gamba's ontdooien en dep droog.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Snipper het knoflook fijn. Meng met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, peper en zout. Doe samen met de ongepelde gamba's in een plastic zak en laat 30 min. marineren.

  6. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork.

  7. Meng de pesto met 1 eetl. olijfolie en roer onder de tomaten. Verdeel over 4 brochettestokjes (wissel af tussen de verschillende kleuren).

  8. Bereiding:
  9. Bereiding op de barbecue
  10. Bak de tomatenbrochettes ± 5 min. op de rand van een matig warme barbecue (tot de tomaatjes net openbarsten).

  11. Haal de gamba's uit de marinade en bak 4 à 6 min. in het midden van een hete barbecue. Draai af en toe eens om.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quinoa over de borden en schik er een tomatenbrochette op. Geef er 4 gamba's bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min. + 30 min. marineren)
  4. Laat de gamba's ontdooien en dep droog.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in kleine stukjes. Snipper het knoflook fijn. Meng met 3 eetl. olijfolie, het citroensap, peper en zout. Doe samen met de ongepelde gamba's in een plastic zak en laat 30 min. marineren.

  6. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Roer los met een vork.

  7. Meng de pesto met 1 eetl. olijfolie en roer onder de tomaten. Verdeel over 4 brochettestokjes (wissel af tussen de verschillende kleuren).

  8. Bereiding:
  9. Bereiding op de barbecue
  10. Bak de tomatenbrochettes ± 5 min. op de rand van een matig warme barbecue (tot de tomaatjes net openbarsten).

  11. Haal de gamba's uit de marinade en bak 4 à 6 min. in het midden van een hete barbecue. Draai af en toe eens om.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de quinoa over de borden en schik er een tomatenbrochette op. Geef er 4 gamba's bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 464 kcal
Vet 17.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 11.7 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 28.5 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Domaine de Luzanet I.G.P. Côtes de Gascogne

Bekijk het recept digitaal