Gemarineerde groentjes met gebakken sjalot en pindanoten
Gemarineerde groentjes met gebakken sjalot en pindanoten

Gemarineerde groentjes met gebakken sjalot en pindanoten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 64.9 g
Eiwit 13.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de witte selder in fijne staafjes.

  3. Snij de komkommer in staafjes van 1/2 bij 3 cm.

  4. Snij de wittekool heel fijn.

  5. Snij de sjalotten in fijne ringetjes.

  6. Breng de wittewijnazijn aan de kook met de suiker en 1 koffiel. zout. Laat afkoelen.

  7. Snij de limoen in halvemaantjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ringetjes sjalot goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Doe de pindanoten in dezelfde pan en bak goudbruin.

  11. Meng de fijngesneden wittekool met de staafjes komkommer en witte selder. Overgiet met het azijnmengsel en kruid met peper en zout. Laat ± 2 u. marineren in de koelkast.

  12. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of onder de grill van de oven. Snij in reepjes.

  13. Afwerking:
  14. Doe de gemarineerde groenten in 4 kommetjes en bestrooi met de gebakken sjalotten en de pindanoten.

  15. Werk af met blaadjes platte peterselie en de halvemaantjes limoen. Serveer met de reepjes geroosterd pitabrood en een veggieburger (Veggie Eger) of quornfilet.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de witte selder in fijne staafjes.

  3. Snij de komkommer in staafjes van 1/2 bij 3 cm.

  4. Snij de wittekool heel fijn.

  5. Snij de sjalotten in fijne ringetjes.

  6. Breng de wittewijnazijn aan de kook met de suiker en 1 koffiel. zout. Laat afkoelen.

  7. Snij de limoen in halvemaantjes.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ringetjes sjalot goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  10. Doe de pindanoten in dezelfde pan en bak goudbruin.

  11. Meng de fijngesneden wittekool met de staafjes komkommer en witte selder. Overgiet met het azijnmengsel en kruid met peper en zout. Laat ± 2 u. marineren in de koelkast.

  12. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster of onder de grill van de oven. Snij in reepjes.

  13. Afwerking:
  14. Doe de gemarineerde groenten in 4 kommetjes en bestrooi met de gebakken sjalotten en de pindanoten.

  15. Werk af met blaadjes platte peterselie en de halvemaantjes limoen. Serveer met de reepjes geroosterd pitabrood en een veggieburger (Veggie Eger) of quornfilet.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 440 kcal
Vet 13 g
Koolhydraat 64.9 g
Eiwit 13.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Stonecross Sauvignon Blanc-Sémillon Zuid-Afrika Wijn Las Mulas Reserve Sauvignon Blanc Miguel Torres Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal