Gemarineerde heekfilet en frisse parelcouscoussalade met kikkererwten
Gemarineerde heekfilet en frisse parelcouscoussalade met kikkererwten

Gemarineerde heekfilet en frisse parelcouscoussalade met kikkererwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 8.9 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 34.1 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en doe in een grote mengkom.

  4. Snij intussen de courgette in de lengte in 4 en dan in dunne stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water.

  8. Snij de tomaten in schijfjes van ± 1/2 cm.

  9. Meng 1 eetl. olijfolie, de courgette, de kikkererwten, de lenteuitjes, de avocado, de citroenzeste en de rest van het citroensap onder de parelcouscous. Kruid met de tijm, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed.

  10. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  11. Bak de vis in het aluminium schaaltje 2 à 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tomaten over de borden, schep er de parelcouscoussalade op en serveer met de vis.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (30 min.)
  3. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en doe in een grote mengkom.

  4. Snij intussen de courgette in de lengte in 4 en dan in dunne stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette 5 min. Kruid met peper en zout.

  5. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water.

  8. Snij de tomaten in schijfjes van ± 1/2 cm.

  9. Meng 1 eetl. olijfolie, de courgette, de kikkererwten, de lenteuitjes, de avocado, de citroenzeste en de rest van het citroensap onder de parelcouscous. Kruid met de tijm, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed.

  10. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  11. Bak de vis in het aluminium schaaltje 2 à 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de tomaten over de borden, schep er de parelcouscoussalade op en serveer met de vis.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 23.2 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 8.9 g
Vezel 7.8 g
Eiwit 34.1 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pilsbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny

Bekijk het recept digitaal