- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde heekfilet en frisse parelcouscoussalade met kikkererwten
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pilsbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en doe in een grote mengkom.
-
Snij intussen de courgette in de lengte in 4 en dan in dunne stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water.
-
Snij de tomaten in schijfjes van ± 1/2 cm.
-
Meng 1 eetl. olijfolie, de courgette, de kikkererwten, de lenteuitjes, de avocado, de citroenzeste en de rest van het citroensap onder de parelcouscous. Kruid met de tijm, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de vis in het aluminium schaaltje 2 à 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tomaten over de borden, schep er de parelcouscoussalade op en serveer met de vis.
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pilsbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (30 min.)
-
Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel onder koud water en doe in een grote mengkom.
-
Snij intussen de courgette in de lengte in 4 en dan in dunne stukjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette 5 min. Kruid met peper en zout.
-
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Rits de blaadjes van de takjes tijm af.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Besprenkel met de helft van het citroensap.
-
Snipper de lente-uitjes fijn. Spoel de kikkererwten onder koud water.
-
Snij de tomaten in schijfjes van ± 1/2 cm.
-
Meng 1 eetl. olijfolie, de courgette, de kikkererwten, de lenteuitjes, de avocado, de citroenzeste en de rest van het citroensap onder de parelcouscous. Kruid met de tijm, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed.
-
Bereiding op de barbecue (10 min.)
-
Bak de vis in het aluminium schaaltje 2 à 3 min. aan elke kant op een hete barbecue.
-
Afwerking:
-
Verdeel de tomaten over de borden, schep er de parelcouscoussalade op en serveer met de vis.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Estaminet Refined Lager Pilsbier Wijn Mâcon-Chardonnay A.O.P. 'L'Originel' Cave de Lugny