Gemarineerde heekfilet en spaghetti met venkel
Gemarineerde heekfilet en spaghetti met venkel

Gemarineerde heekfilet en spaghetti met venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 62 g
Suiker 6.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 41.8 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Pers het knoflook.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen en pers hem.

  8. Verwijder de harde kern uit de venkels. Rasp de rest fijn met een mandoline. Hou het groen apart voor de afwerking.

  9. Bereiding:
  10. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. 2 Voeg het knoflook toe en bak nog 2 min.

  12. 3 Overgiet met 1,1 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en voeg de spaghetti toe. Laat 10 min. koken tot het meeste water verdampt is. Roer regelmatig zodat de spaghetti niet blijft kleven. Zet het vuur uit en laat nog 2 min. garen.

  13. 4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de heekfilets 2 min. aan elke kant.

  14. 5 Meng het citroensap en de zeste, 50 g parmezaan en de munt onder de pasta en meng goed

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta en de heekfilets over de borden en werk af met het venkelgroen. Geef er de rest van de parmezaan bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15min)

  3. Snij de ui in ringen.

  4. Pers het knoflook.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snipper de munt fijn.

  7. Rasp de schil (niet het wit) van de citroen en pers hem.

  8. Verwijder de harde kern uit de venkels. Rasp de rest fijn met een mandoline. Hou het groen apart voor de afwerking.

  9. Bereiding:
  10. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de ui en de venkel 5 min. Kruid met peper en zout.

  11. 2 Voeg het knoflook toe en bak nog 2 min.

  12. 3 Overgiet met 1,1 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en voeg de spaghetti toe. Laat 10 min. koken tot het meeste water verdampt is. Roer regelmatig zodat de spaghetti niet blijft kleven. Zet het vuur uit en laat nog 2 min. garen.

  13. 4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de heekfilets 2 min. aan elke kant.

  14. 5 Meng het citroensap en de zeste, 50 g parmezaan en de munt onder de pasta en meng goed

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de pasta en de heekfilets over de borden en werk af met het venkelgroen. Geef er de rest van de parmezaan bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 613 kcal
Vet 19.9 g
Verzadigd vet 5.6 g
Koolhydraat 62 g
Suiker 6.2 g
Vezel 9 g
Eiwit 41.8 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blonde Blond bier Wijn Alma Cercius Gardian `Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers

Bekijk het recept digitaal