Gemarineerde heekfilet met karnemelkpuree en andijvie
Gemarineerde heekfilet met karnemelkpuree en andijvie

Gemarineerde heekfilet met karnemelkpuree en andijvie

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 2.8 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 26.8 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukjes. Hou 1 aardappel apart en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de andijvie in dunne reepjes.

  5. Snij de limoen in kwartjes.

  6. Snij de waterkers los.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de boter en de karnemelk toe en prak tot puree. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de andijvie en het diepgevroren knoflook 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en hou apart.

  11. Bak de heekfilets in dezelfde pan 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree in diepe borden en schik er de andijvie en een heekfilet op. Werk af met de aardappelblokjes en de waterkers. Geef er een limoenpartje bij.

Tip

U kan de heekfilets ook bakken op de barbecue. Leg ze in een aluminium schaaltje op de grill.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukjes. Hou 1 aardappel apart en snij in kleine blokjes van 1/2 cm.

  4. Snij de andijvie in dunne reepjes.

  5. Snij de limoen in kwartjes.

  6. Snij de waterkers los.

  7. Bereiding:
  8. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af. Voeg de boter en de karnemelk toe en prak tot puree. Kruid met peper en zout.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak de andijvie en het diepgevroren knoflook 2 à 3 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 2 à 3 min. aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en hou apart.

  11. Bak de heekfilets in dezelfde pan 2 à 3 min. aan elke kant.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree in diepe borden en schik er de andijvie en een heekfilet op. Werk af met de aardappelblokjes en de waterkers. Geef er een limoenpartje bij.

Tip

U kan de heekfilets ook bakken op de barbecue. Leg ze in een aluminium schaaltje op de grill.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 18.5 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 42.3 g
Suiker 2.8 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 26.8 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Chablis A.O.P. "La Jouchère" Laroche

Bekijk het recept digitaal