Gemarineerde kalfsescalope met salade van seizoensgroenten
Gemarineerde kalfsescalope met salade van seizoensgroenten

Gemarineerde kalfsescalope met salade van seizoensgroenten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Energie 1163 kj
Vet 12 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 16 g
Suiker 5.7 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 24.8 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Meng de helft van de azijn met de olijfolie en het diepgevroren knoflook in een grote kom. Kruid met het paprikapoeder, de oregano, de tijm, peper en zout. Leg de kalfsescalopes in de marinade en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de peterselie, de munt en de koriander grof. Doe alles in een grote kom. Besprenkel met de rest van de azijn en meng goed door elkaar.

  5. Verhit een grillpan op een middelhoog vuur. Haal de kalfsescalopes uit de marinade en bak 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Snij intussen de citroen in partjes.

  7. Verdeel de salade over de borden en leg er de gegrilde kalfsescalopes op. Werk af met de partjes citroen en serveer met de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Meng de helft van de azijn met de olijfolie en het diepgevroren knoflook in een grote kom. Kruid met het paprikapoeder, de oregano, de tijm, peper en zout. Leg de kalfsescalopes in de marinade en zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Schil intussen de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snipper de rode ui fijn. Hak de peterselie, de munt en de koriander grof. Doe alles in een grote kom. Besprenkel met de rest van de azijn en meng goed door elkaar.

  5. Verhit een grillpan op een middelhoog vuur. Haal de kalfsescalopes uit de marinade en bak 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Snij intussen de citroen in partjes.

  7. Verdeel de salade over de borden en leg er de gegrilde kalfsescalopes op. Werk af met de partjes citroen en serveer met de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 278 kcal
Energie 1163 kj
Vet 12 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 16 g
Suiker 5.7 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 24.8 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Laudum Nature D.O. Alicante - Spanje Bier Troubadour Magma Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal