Gemarineerde kip met granaatappel
Gemarineerde kip met granaatappel

Gemarineerde kip met granaatappel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 46.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min. + 1 à 12 u. marineren)
  3. Snij de granaatappel in 2 en haal de pitjes uit 1 helft. Pers de andere helft.

  4. Rasp de gember.

  5. Hak de blaadjes koriander grof en de steeltjes fijn.

  6. Meng de olijfolie met de gedroogde kruiden, de koriandersteeltjes, de honing, het granaatappelsap, de geraspte gember, zwarte peper en zout.

  7. Leg de kippenpilons in een schaal en voeg de marinade toe. Zet minstens 1 u. en bij voorkeur 12 u. in de koelkast.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Haal de kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Bak 10 à 15 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.

  10. Afwerking:
  11. Werk de gegrilde kippenpilons af met de granaatappelpitjes en de blaadjes koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (10 min. + 1 à 12 u. marineren)
  3. Snij de granaatappel in 2 en haal de pitjes uit 1 helft. Pers de andere helft.

  4. Rasp de gember.

  5. Hak de blaadjes koriander grof en de steeltjes fijn.

  6. Meng de olijfolie met de gedroogde kruiden, de koriandersteeltjes, de honing, het granaatappelsap, de geraspte gember, zwarte peper en zout.

  7. Leg de kippenpilons in een schaal en voeg de marinade toe. Zet minstens 1 u. en bij voorkeur 12 u. in de koelkast.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Haal de kip uit de marinade en dep lichtjes droog. Bak 10 à 15 min. op een matig warme barbecue. Draai regelmatig om.

  10. Afwerking:
  11. Werk de gegrilde kippenpilons af met de granaatappelpitjes en de blaadjes koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 28.4 g
Koolhydraat 11.2 g
Eiwit 46.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Domaine Barthès Prestige A.O.P. Bandol

Bekijk het recept digitaal