Gemarineerde kip met lauw slaatje van venkel, appel en veldsla
Gemarineerde kip met lauw slaatje van venkel, appel en veldsla

Gemarineerde kip met lauw slaatje van venkel, appel en veldsla

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 44.2 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bestrijk de kipfilets met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de oregano, de tijm en de cayennepeper.

  3. Snij de ongeschilde appel in fijne halvemaantjes.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krielaardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat ± 15 min. verder garen.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkel ± 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  10. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de veldsla, de stukjes appel en de lauwe venkel.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het slaatje over de borden en verkruimel er de kaas over. Serveer met de krieltjes en de gebakken kip.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bestrijk de kipfilets met 2 eetl. olijfolie en bestrooi met de oregano, de tijm en de cayennepeper.

  3. Snij de ongeschilde appel in fijne halvemaantjes.

  4. Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. Kook de krielaardappelen 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag zonder vetstof en bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten. Zet het vuur lager en laat ± 15 min. verder garen.

  9. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkel ± 10 min. gaar. Kruid met peper en zout.

  10. Meng 3 eetl. olijfolie met de frambozenazijn en kruid met peper en zout. Meng onder de veldsla, de stukjes appel en de lauwe venkel.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel het slaatje over de borden en verkruimel er de kaas over. Serveer met de krieltjes en de gebakken kip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 574 kcal
Vet 28.1 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 33.9 g
Suiker 5.8 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 44.2 g
Zout 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Gérard Bertrand Aigle Noir Pinot Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal