Gemarineerde lamskoteletjes met mediterrane tarwegraantjes

Gemarineerde lamskoteletjes met mediterrane tarwegraantjes

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 963 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 78.1 g
Eiwit 63.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + 1 u. marineren)

  4. Pers het knoflook. Meng met de olijfolie, de harissa en de komijn en giet over de lamskoteletten. Laat 1 u. marineren.

  5. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.

  6. Snij de courgette, aubergine en paprika in gelijke blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Doe de fijngesnipperde sjalotten met de ouzo in een kookpot. Breng aan de kook tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg de groenteblokjes en de voorgekookte tarwegraantjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en roer alles goed onder. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Dep ondertussen de lamskoteletten droog en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant in een pan.

  11. Verkruimel de feta.

  12. Kruid de tarwegraantjes en de groenten naar smaak met peper en zout en verdeel er de verkruimelde feta over.

  13. Afwerking:
  14. Leg 2 lamskoteletten op elk bord en serveer met de tarwegraantjes en de groenten.

Tip

Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren lamskoteletten oppervlakkig ontdooien. Snelklaartip Vervang de verse groenten door 600 g mediterrane groentemix en voeg toe in stap 2.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min. + 1 u. marineren)

  4. Pers het knoflook. Meng met de olijfolie, de harissa en de komijn en giet over de lamskoteletten. Laat 1 u. marineren.

  5. Snipper ondertussen de sjalotten fijn.

  6. Snij de courgette, aubergine en paprika in gelijke blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Doe de fijngesnipperde sjalotten met de ouzo in een kookpot. Breng aan de kook tot al het vocht verdampt is.

  9. Voeg de groenteblokjes en de voorgekookte tarwegraantjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en roer alles goed onder. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen.

  10. Dep ondertussen de lamskoteletten droog en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant in een pan.

  11. Verkruimel de feta.

  12. Kruid de tarwegraantjes en de groenten naar smaak met peper en zout en verdeel er de verkruimelde feta over.

  13. Afwerking:
  14. Leg 2 lamskoteletten op elk bord en serveer met de tarwegraantjes en de groenten.

Tip

Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren lamskoteletten oppervlakkig ontdooien. Snelklaartip Vervang de verse groenten door 600 g mediterrane groentemix en voeg toe in stap 2.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 963 kcal
Vet 40.3 g
Koolhydraat 78.1 g
Eiwit 63.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Petrus Oud Bruin Wijn Domaine Boyar | Cabernet Sauvignon Reserve - Mavrud | Bulgarije

Bekijk het recept digitaal