- Bewaar
- Bewaar
Gemarineerde lamskoteletjes met mediterrane tarwegraantjes
Onze drankensuggesties
Bier Petrus Oud Bruin Wijn Domaine Boyar | Cabernet Sauvignon Reserve - Mavrud | Bulgarije
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1 u. marineren)
-
Pers het knoflook. Meng met de olijfolie, de harissa en de komijn en giet over de lamskoteletten. Laat 1 u. marineren.
-
Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
-
Snij de courgette, aubergine en paprika in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Doe de fijngesnipperde sjalotten met de ouzo in een kookpot. Breng aan de kook tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg de groenteblokjes en de voorgekookte tarwegraantjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en roer alles goed onder. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen.
-
Dep ondertussen de lamskoteletten droog en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant in een pan.
-
Verkruimel de feta.
-
Kruid de tarwegraantjes en de groenten naar smaak met peper en zout en verdeel er de verkruimelde feta over.
-
Afwerking:
-
Leg 2 lamskoteletten op elk bord en serveer met de tarwegraantjes en de groenten.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren lamskoteletten oppervlakkig ontdooien. Snelklaartip Vervang de verse groenten door 600 g mediterrane groentemix en voeg toe in stap 2.
Onze drankensuggesties
Bier Petrus Oud Bruin Wijn Domaine Boyar | Cabernet Sauvignon Reserve - Mavrud | Bulgarije
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min. + 1 u. marineren)
-
Pers het knoflook. Meng met de olijfolie, de harissa en de komijn en giet over de lamskoteletten. Laat 1 u. marineren.
-
Snipper ondertussen de sjalotten fijn.
-
Snij de courgette, aubergine en paprika in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Bereiding:
-
Doe de fijngesnipperde sjalotten met de ouzo in een kookpot. Breng aan de kook tot al het vocht verdampt is.
-
Voeg de groenteblokjes en de voorgekookte tarwegraantjes toe. Overgiet met de kippenbouillon en roer alles goed onder. Laat ± 10 min. afgedekt sudderen.
-
Dep ondertussen de lamskoteletten droog en bak ze 2 à 3 min. aan elke kant in een pan.
-
Verkruimel de feta.
-
Kruid de tarwegraantjes en de groenten naar smaak met peper en zout en verdeel er de verkruimelde feta over.
-
Afwerking:
-
Leg 2 lamskoteletten op elk bord en serveer met de tarwegraantjes en de groenten.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren lamskoteletten oppervlakkig ontdooien. Snelklaartip Vervang de verse groenten door 600 g mediterrane groentemix en voeg toe in stap 2.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Petrus Oud Bruin Wijn Domaine Boyar | Cabernet Sauvignon Reserve - Mavrud | Bulgarije