Gemarineerde lamsmanchettes met bulgur en zuiderse groenten
Gemarineerde lamsmanchettes met bulgur en zuiderse groenten

Gemarineerde lamsmanchettes met bulgur en zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1117 kcal
Vet 65.3 g
Verzadigd vet 16.2 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 13.9 g
Vezel 17.1 g
Eiwit 47.7 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  4. Laat de gegrilde groenten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  5. Kook de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Snipper het knoflook fijn en hak de waterkers grof. Mix in een hoge maatbeker samen met 4 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Hak de pistachenoten fijn.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Bestrijk de groenten met 2 eetl. olijfolie en bak 5 à 7 min. op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de groenten tussen een dubbel rooster legt).

  10. Bak de lamsmanchettes 2 min. aan elke kant op de barbecue.

  11. Gril de feta 2 min. goudbruin en krokant op de barbecue. Draai voorzichtig om en bak nog 2 min.

  12. Afwerking:
  13. Snij de gegrilde groenten in grove stukken en meng ze met de bulgur, de pistachenoten en de waterkersdressing. Verkruimel er de gegrilde feta over en serveer met het lamsvlees.

Tip

Om tijd te winnen kan u de diepgevroren groenten vervangen door de mix met gegrilde groenten en olijf uit de versmarkt. Snel en makkelijk!

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 20 min.)
  4. Laat de gegrilde groenten oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  5. Kook de bulgur gaar in de kippenbouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Snipper het knoflook fijn en hak de waterkers grof. Mix in een hoge maatbeker samen met 4 eetl. olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Hak de pistachenoten fijn.

  8. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  9. Bestrijk de groenten met 2 eetl. olijfolie en bak 5 à 7 min. op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de groenten tussen een dubbel rooster legt).

  10. Bak de lamsmanchettes 2 min. aan elke kant op de barbecue.

  11. Gril de feta 2 min. goudbruin en krokant op de barbecue. Draai voorzichtig om en bak nog 2 min.

  12. Afwerking:
  13. Snij de gegrilde groenten in grove stukken en meng ze met de bulgur, de pistachenoten en de waterkersdressing. Verkruimel er de gegrilde feta over en serveer met het lamsvlees.

Tip

Om tijd te winnen kan u de diepgevroren groenten vervangen door de mix met gegrilde groenten en olijf uit de versmarkt. Snel en makkelijk!

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1117 kcal
Vet 65.3 g
Verzadigd vet 16.2 g
Koolhydraat 75.7 g
Suiker 13.9 g
Vezel 17.1 g
Eiwit 47.7 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Sterk blond bier Wijn Château Treytins A.O.P. Lalande-de-Pomerol

Bekijk het recept digitaal