Gemarineerde pangasius met fris slaatje van tarwegraantjes
Gemarineerde pangasius met fris slaatje van tarwegraantjes

Gemarineerde pangasius met fris slaatje van tarwegraantjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2360 kj
Energie 564 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 34 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 23.6 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Schil intussen de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de rode ui in heel fijne ringen. Pers de sinaasappel.

  4. Snij de venkels in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelgroen en snij de rest in heel fijne reepjes.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de pangasiusfilets 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Meng intussen de geraspte wortel, de rode ui en de venkel onder de tarwegraantjes. Roer er de rest van de olijfolie en het sinaasappelsap onder. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel het slaatje over de borden en leg er een pangasiusfilet bij. Werk af met het venkelgroen en de pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de tarwegraantjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Schil intussen de wortelen en rasp met een grove rasp. Snij de rode ui in heel fijne ringen. Pers de sinaasappel.

  4. Snij de venkels in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Bewaar het venkelgroen en snij de rest in heel fijne reepjes.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de pangasiusfilets 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Meng intussen de geraspte wortel, de rode ui en de venkel onder de tarwegraantjes. Roer er de rest van de olijfolie en het sinaasappelsap onder. Kruid met peper en zout.

  7. Verdeel het slaatje over de borden en leg er een pangasiusfilet bij. Werk af met het venkelgroen en de pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2360 kj
Energie 564 kcal
Vet 35.6 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 34 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 23.6 g
Zout 1.4 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Blond Blond abdijbier Wijn Pinot Blanc 'Tradition' A.O.P. Alsace Cave de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal