Gemarineerde runderreepjes met groentjes
Gemarineerde runderreepjes met groentjes

Gemarineerde runderreepjes met groentjes

20 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 12.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het sjalotje fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 0,5 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalot glazig. Voeg de diepgevroren erwtjes en courgetteblokjes toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de kalfsfond toe, breng aan de kook en dek af. Laat een 5-tal min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en zet weg.

  7. Verhit een pan of wok en roerbak de runderreepjes gedurende 5 min. (zonder vetstof).

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de warme groentjes over diepe schoteltjes. Verdeel er het gebakken vlees over en werk af met verse peterselie of kervel.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de courgette in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snipper het sjalotje fijn.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 0,5 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesneden sjalot glazig. Voeg de diepgevroren erwtjes en courgetteblokjes toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg de kalfsfond toe, breng aan de kook en dek af. Laat een 5-tal min. koken. Bind lichtjes met instantsausbinder en zet weg.

  7. Verhit een pan of wok en roerbak de runderreepjes gedurende 5 min. (zonder vetstof).

  8. Afwerking:
  9. Verdeel de warme groentjes over diepe schoteltjes. Verdeel er het gebakken vlees over en werk af met verse peterselie of kervel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 118 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 6.2 g
Eiwit 12.3 g

Bekijk het recept digitaal