Gemarineerde runderreepjes met komijn
Gemarineerde runderreepjes met komijn

Gemarineerde runderreepjes met komijn

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 38 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de minuutsteak in hapklare reepjes.

  3. Rasp de gember fijn.

  4. Hak het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.

  6. Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in lange reepjes van ± 1 cm breed.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng intussen de ingrediënten van de marinade met 3 eetl. water. Meng het vlees goed onder de marinade.

  11. Verhit 3 eetl. sesamolie in een wok of pan. Draai met de wok of pan, zodat de bodem volledig bedekt is. Doe het vlees in de wok en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Het vlees mag nog een beetje roze zijn. Haal de reepjes uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit opnieuw 5 eetl. sesamolie in dezelfde wok of pan. Voeg de gember en het knoflook toe en laat enkele sec. bakken tot de geur vrijkomt. Voeg dan de paprika's, de peultjes en de pepertjes toe en roerbak 5 à 7 min.

  13. Doe de reepjes vlees weer in de wok of pan, schep alles goed om en voeg het komijnpoeder toe. Bak 5 min. en voeg het groen van de lente-uitjes toe. Roerbak nog ± 3 min.

  14. Haal de wok of pan van het vuur. Roer er 1 koffiel. sesamolie onder en serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de minuutsteak in hapklare reepjes.

  3. Rasp de gember fijn.

  4. Hak het knoflook fijn.

  5. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en hak fijn.

  6. Snij het groen van de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  7. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in lange reepjes van ± 1 cm breed.

  8. Bereiding:
  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Meng intussen de ingrediënten van de marinade met 3 eetl. water. Meng het vlees goed onder de marinade.

  11. Verhit 3 eetl. sesamolie in een wok of pan. Draai met de wok of pan, zodat de bodem volledig bedekt is. Doe het vlees in de wok en bak ± 5 min. op een hoog vuur. Het vlees mag nog een beetje roze zijn. Haal de reepjes uit de pan en zet opzij.

  12. Verhit opnieuw 5 eetl. sesamolie in dezelfde wok of pan. Voeg de gember en het knoflook toe en laat enkele sec. bakken tot de geur vrijkomt. Voeg dan de paprika's, de peultjes en de pepertjes toe en roerbak 5 à 7 min.

  13. Doe de reepjes vlees weer in de wok of pan, schep alles goed om en voeg het komijnpoeder toe. Bak 5 min. en voeg het groen van de lente-uitjes toe. Roerbak nog ± 3 min.

  14. Haal de wok of pan van het vuur. Roer er 1 koffiel. sesamolie onder en serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 635 kcal
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 4.7 g
Koolhydraat 60.3 g
Suiker 6.6 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 38 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Skalli Terra Vecchia Reserve Nielluccio-Sciaccarello I.G.P. Île de Beauté Corsica

Bekijk het recept digitaal