Gemarineerde scampibrochettes met risonisalade
Gemarineerde scampibrochettes met risonisalade

Gemarineerde scampibrochettes met risonisalade

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Energie 2268 kj
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 60.1 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 34.5 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)

    Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verwijder intussen de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van max. 1 cm. Snij de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  4. Verhit 1/3 olijfolie in een pan en stoof de courgette, de venkel en het knoflook 10 min.

  5. Snipper de peterselie fijn en meng samen met de rest van de olijfolie onder de ricotta. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de pasta met de ricotta, de tomaten en de gestoofde groenten.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Bak de scampibrochettes 1 à 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Serveer met de pastasalade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (25 min.)

    Kook de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  2. Verwijder intussen de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de ongeschilde courgette in blokjes van max. 1 cm. Snij de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in blokjes van max. 1 cm.

  4. Verhit 1/3 olijfolie in een pan en stoof de courgette, de venkel en het knoflook 10 min.

  5. Snipper de peterselie fijn en meng samen met de rest van de olijfolie onder de ricotta. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de pasta met de ricotta, de tomaten en de gestoofde groenten.

  7. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  8. Bak de scampibrochettes 1 à 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Serveer met de pastasalade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Energie 2268 kj
Vet 16.6 g
Verzadigd vet 3.5 g
Koolhydraat 60.1 g
Suiker 7.8 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 34.5 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Zomer Blond abdijbier Wijn Château Lansade Rosé A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal