Gemarineerde steak met cajunaardappel
Gemarineerde steak met cajunaardappel

Gemarineerde steak met cajunaardappel

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 42 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min. + 2 u. marineren)
  3. Kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Meng de olijfolie met het limoensap en de grofgehakte peterselie. Kruid met mixed pepper. Giet over de steaks en laat 1 à 2 u. marineren in de koelkast.

  7. Snij de hoedjes van de aardappelen en verwijder een fijn schijfje onder aan de aardappelen, zodat ze rechtop blijven staan.

  8. Hol de aardappelen uit en meng het kruim met de paprikablokjes, de zure room en de cajunkruiden. Kruid met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengsel, zet er de hoedjes terug op en verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie.

  9. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  10. Verwarm de aardappelen 15 à 20 min. op de zijkant van de barbecue.

  11. Dep de steaks droog en bak ze 4 à 6 min. aan elke kant op een hete barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (35 min. + 2 u. marineren)
  3. Kook de aardappelen 20 à 25 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af.

  4. Verwijder intussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Hak de peterselie grof.

  6. Meng de olijfolie met het limoensap en de grofgehakte peterselie. Kruid met mixed pepper. Giet over de steaks en laat 1 à 2 u. marineren in de koelkast.

  7. Snij de hoedjes van de aardappelen en verwijder een fijn schijfje onder aan de aardappelen, zodat ze rechtop blijven staan.

  8. Hol de aardappelen uit en meng het kruim met de paprikablokjes, de zure room en de cajunkruiden. Kruid met peper en zout. Vul de aardappelen met dit mengsel, zet er de hoedjes terug op en verpak elke aardappel apart in aluminiumfolie.

  9. Bereiding op de barbecue (20 min.)
  10. Verwarm de aardappelen 15 à 20 min. op de zijkant van de barbecue.

  11. Dep de steaks droog en bak ze 4 à 6 min. aan elke kant op een hete barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 350 kcal
Vet 13.1 g
Koolhydraat 15.8 g
Eiwit 42 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Rood Trappistenbier Wijn Château Lestage Cru Bourgeois A.O.P. Listrac-en-Médoc

Bekijk het recept digitaal