- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde varkensreepjes op z'n oosters
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland Wijn Rosemount Cabernet Sauvignon Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
-
Meng met de geperste knoflook, de ketjap manis, de oestersaus, de sojasaus en de cayennepeper. Laat 15 à 30 min. marineren.
-
Snij de preiwitten in ringetjes van 1/2 cm breed.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Halveer de ui en snij in fijne maantjes.
-
Schil en ontpit de mango. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de partjes mandarijn of sinaasappel in blokjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de maantjes ui gedurende 1 min.
-
Voeg de blokjes rode paprika en de preiringen toe en roerbak 2 min. Giet er 1 dl water bij en laat nog 2 min. sudderen.
-
Voeg de varkensreepjes met de marinade toe en bak 2 min. al roerend. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schep er de blokjes mango en mandarijn of sinaasappel onder en roerbak nog 1 min.
-
Afwerking:
-
Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met basmatirijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland Wijn Rosemount Cabernet Sauvignon Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
-
Meng met de geperste knoflook, de ketjap manis, de oestersaus, de sojasaus en de cayennepeper. Laat 15 à 30 min. marineren.
-
Snij de preiwitten in ringetjes van 1/2 cm breed.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Halveer de ui en snij in fijne maantjes.
-
Schil en ontpit de mango. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Snij de partjes mandarijn of sinaasappel in blokjes.
-
Snipper de koriander fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de maantjes ui gedurende 1 min.
-
Voeg de blokjes rode paprika en de preiringen toe en roerbak 2 min. Giet er 1 dl water bij en laat nog 2 min. sudderen.
-
Voeg de varkensreepjes met de marinade toe en bak 2 min. al roerend. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Schep er de blokjes mango en mandarijn of sinaasappel onder en roerbak nog 1 min.
-
Afwerking:
-
Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met basmatirijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland Wijn Rosemount Cabernet Sauvignon Australië