Gemarineerde varkensreepjes op z'n oosters
Gemarineerde varkensreepjes op z'n oosters

Gemarineerde varkensreepjes op z'n oosters

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 365 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 26.9 g
Eiwit 32.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Meng met de geperste knoflook, de ketjap manis, de oestersaus, de sojasaus en de cayennepeper. Laat 15 à 30 min. marineren.

  4. Snij de preiwitten in ringetjes van 1/2 cm breed.

  5. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Halveer de ui en snij in fijne maantjes.

  7. Schil en ontpit de mango. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Snij de partjes mandarijn of sinaasappel in blokjes.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de maantjes ui gedurende 1 min.

  12. Voeg de blokjes rode paprika en de preiringen toe en roerbak 2 min. Giet er 1 dl water bij en laat nog 2 min. sudderen.

  13. Voeg de varkensreepjes met de marinade toe en bak 2 min. al roerend. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Schep er de blokjes mango en mandarijn of sinaasappel onder en roerbak nog 1 min.

  15. Afwerking:
  16. Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met basmatirijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het varkensvlees in reepjes van 1 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Meng met de geperste knoflook, de ketjap manis, de oestersaus, de sojasaus en de cayennepeper. Laat 15 à 30 min. marineren.

  4. Snij de preiwitten in ringetjes van 1/2 cm breed.

  5. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Halveer de ui en snij in fijne maantjes.

  7. Schil en ontpit de mango. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  8. Snij de partjes mandarijn of sinaasappel in blokjes.

  9. Snipper de koriander fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Roerbak de maantjes ui gedurende 1 min.

  12. Voeg de blokjes rode paprika en de preiringen toe en roerbak 2 min. Giet er 1 dl water bij en laat nog 2 min. sudderen.

  13. Voeg de varkensreepjes met de marinade toe en bak 2 min. al roerend. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Schep er de blokjes mango en mandarijn of sinaasappel onder en roerbak nog 1 min.

  15. Afwerking:
  16. Strooi er de gesnipperde koriander over en dien op met basmatirijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 365 kcal
Vet 14.3 g
Koolhydraat 26.9 g
Eiwit 32.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Nemea Réserve Tsantali Griekenland Wijn Rosemount Cabernet Sauvignon Australië

Bekijk het recept digitaal