Gemarineerde varkenssnede met prei
Gemarineerde varkenssnede met prei

Gemarineerde varkenssnede met prei

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 930 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 90.9 g
Eiwit 44.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min. + 30 min. marineren)

  4. Snij de prei in ringen van 1 cm.

  5. Snij het vlees in repen van 2 cm, meng er de sojasaus en de mosterd onder en laat 30 min. marineren.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 5 min. al roerend. Giet er de kippenbouillon over en laat 10 min. verder gaar worden op een zacht vuur. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.

  9. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de vleesreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten goudbruin. Overgiet met de room en breng op smaak met peper en zout.

  10. Meng het vlees onder de prei en roer er eventueel wat mosterd onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de tagliatelle over de borden en lepel er de prei en de reepjes varkensvlees bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min. + 30 min. marineren)

  4. Snij de prei in ringen van 1 cm.

  5. Snij het vlees in repen van 2 cm, meng er de sojasaus en de mosterd onder en laat 30 min. marineren.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 5 min. al roerend. Giet er de kippenbouillon over en laat 10 min. verder gaar worden op een zacht vuur. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  8. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water.

  9. Verhit 1 eetl. boter in een braadpan en bak de vleesreepjes 3 à 5 min. aan alle kanten goudbruin. Overgiet met de room en breng op smaak met peper en zout.

  10. Meng het vlees onder de prei en roer er eventueel wat mosterd onder.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de tagliatelle over de borden en lepel er de prei en de reepjes varkensvlees bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 930 kcal
Vet 43.1 g
Koolhydraat 90.9 g
Eiwit 44.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs `Terra Vitis' A.O.P. Côtes du Rhône Villages Milieubewuste teelt.

Bekijk het recept digitaal