Gemarineerde veggiefilet met parelcouscous en zuiderse groenten
Gemarineerde veggiefilet met parelcouscous en zuiderse groenten

Gemarineerde veggiefilet met parelcouscous en zuiderse groenten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 32.8 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 9.9 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.4 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de aubergine en de courgette in blokjes van max. 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en roerbak de aubergine, de courgette, de paprika, de lente-uitjes en het knoflook ± 10 min. beetgaar. Roer er de laatste 2 min. de kikkererwten onder.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde filets 3 min. aan elke kant goudbruin.

  10. Roer de groenten onder de parelcouscous en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de parelcouscous over de borden en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met de gemarineerde filets.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij samen met de aubergine en de courgette in blokjes van max. 1 cm.

  4. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  5. Hak de platte peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  8. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie en roerbak de aubergine, de courgette, de paprika, de lente-uitjes en het knoflook ± 10 min. beetgaar. Roer er de laatste 2 min. de kikkererwten onder.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de gemarineerde filets 3 min. aan elke kant goudbruin.

  10. Roer de groenten onder de parelcouscous en kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de parelcouscous over de borden en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de platte peterselie en serveer met de gemarineerde filets.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 32.8 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 64.2 g
Suiker 9.9 g
Vezel 6.7 g
Eiwit 30.4 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal