- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde zalm met gegrilde venkel
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Nobilo Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmtournedos volledig ontdooien.
-
Snij de venkelknollen in de lengte in 4 stukken van gelijke grootte. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in 2 en leg in een aluminium schaaltje.
-
Strooi er Provençaalse kruiden over.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.
-
Snipper de dille fijn.
-
Rasp de schil van 1/2 limoen (niet het wit) en pers de limoen uit.
-
Bereiding:
-
Gril de zalmtournedos op een matig warme barbecue gedurende ± 2 min. aan elke kant.
-
Plaats de stukken venkel in een dubbele grill en overgiet met 1 à 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 2 min. kleuren aan elke kant op de grill.
-
Zet de halve tomaatjes ± 5 min. op de barbecue.
-
Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de walnotenolie, het limoensap en de limoenzeste, het geperste knoflook, het pepertje in ringetjes, de honing en de dille. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gegrilde venkel over de borden en geef er de vinaigrette bij. Leg er een zalmtournedos op.
-
Serveer met 2 halve tomaatjes en een stukje brood.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Nobilo Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de zalmtournedos volledig ontdooien.
-
Snij de venkelknollen in de lengte in 4 stukken van gelijke grootte. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
-
Snij de tomaten in 2 en leg in een aluminium schaaltje.
-
Strooi er Provençaalse kruiden over.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.
-
Snipper de dille fijn.
-
Rasp de schil van 1/2 limoen (niet het wit) en pers de limoen uit.
-
Bereiding:
-
Gril de zalmtournedos op een matig warme barbecue gedurende ± 2 min. aan elke kant.
-
Plaats de stukken venkel in een dubbele grill en overgiet met 1 à 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 2 min. kleuren aan elke kant op de grill.
-
Zet de halve tomaatjes ± 5 min. op de barbecue.
-
Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de walnotenolie, het limoensap en de limoenzeste, het geperste knoflook, het pepertje in ringetjes, de honing en de dille. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de gegrilde venkel over de borden en geef er de vinaigrette bij. Leg er een zalmtournedos op.
-
Serveer met 2 halve tomaatjes en een stukje brood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Wijn Nobilo Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland