Gemarineerde zalm met gegrilde venkel
Gemarineerde zalm met gegrilde venkel

Gemarineerde zalm met gegrilde venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 26 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmtournedos volledig ontdooien.

  3. Snij de venkelknollen in de lengte in 4 stukken van gelijke grootte. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  4. Snij de tomaten in 2 en leg in een aluminium schaaltje.

  5. Strooi er Provençaalse kruiden over.

  6. Pers het teentje knoflook.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  8. Snipper de dille fijn.

  9. Rasp de schil van 1/2 limoen (niet het wit) en pers de limoen uit.

  10. Bereiding:
  11. Gril de zalmtournedos op een matig warme barbecue gedurende ± 2 min. aan elke kant.

  12. Plaats de stukken venkel in een dubbele grill en overgiet met 1 à 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 2 min. kleuren aan elke kant op de grill.

  13. Zet de halve tomaatjes ± 5 min. op de barbecue.

  14. Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de walnotenolie, het limoensap en de limoenzeste, het geperste knoflook, het pepertje in ringetjes, de honing en de dille. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de gegrilde venkel over de borden en geef er de vinaigrette bij. Leg er een zalmtournedos op.

  17. Serveer met 2 halve tomaatjes en een stukje brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmtournedos volledig ontdooien.

  3. Snij de venkelknollen in de lengte in 4 stukken van gelijke grootte. Kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat uitlekken.

  4. Snij de tomaten in 2 en leg in een aluminium schaaltje.

  5. Strooi er Provençaalse kruiden over.

  6. Pers het teentje knoflook.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  8. Snipper de dille fijn.

  9. Rasp de schil van 1/2 limoen (niet het wit) en pers de limoen uit.

  10. Bereiding:
  11. Gril de zalmtournedos op een matig warme barbecue gedurende ± 2 min. aan elke kant.

  12. Plaats de stukken venkel in een dubbele grill en overgiet met 1 à 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat 2 min. kleuren aan elke kant op de grill.

  13. Zet de halve tomaatjes ± 5 min. op de barbecue.

  14. Maak ondertussen de vinaigrette: meng 3 eetl. olijfolie met de walnotenolie, het limoensap en de limoenzeste, het geperste knoflook, het pepertje in ringetjes, de honing en de dille. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de gegrilde venkel over de borden en geef er de vinaigrette bij. Leg er een zalmtournedos op.

  17. Serveer met 2 halve tomaatjes en een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 461 kcal
Vet 35.7 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 26 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Wijn Nobilo Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal