- Bewaar

- Bewaar
Gemarineerde zalm met venkel-appelslaatje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.
-
Snij de selder en de ongeschilde appelen in kleine blokjes, en snipper de platte peterselie grof. Meng alles met de venkelblokjes.
-
Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Meng de dressing onder het slaatje.
-
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
-
Leg de gemarineerde zalm op de plancha of in een klemrooster op een matig warme barbecue. Bak ± 3 min. aan elke kant. De zalm mag binnenin nog licht roze zijn.
-
Afwerking:
-
Lekker met een stukje brood of een aardappel in de schil.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.
-
Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.
-
Snij de selder en de ongeschilde appelen in kleine blokjes, en snipper de platte peterselie grof. Meng alles met de venkelblokjes.
-
Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Meng de dressing onder het slaatje.
-
Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
-
Leg de gemarineerde zalm op de plancha of in een klemrooster op een matig warme barbecue. Bak ± 3 min. aan elke kant. De zalm mag binnenin nog licht roze zijn.
-
Afwerking:
-
Lekker met een stukje brood of een aardappel in de schil.