Gemarineerde zalm met venkel-appelslaatje
Gemarineerde zalm met venkel-appelslaatje

Gemarineerde zalm met venkel-appelslaatje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 36.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
  3. Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.

  5. Snij de selder en de ongeschilde appelen in kleine blokjes, en snipper de platte peterselie grof. Meng alles met de venkelblokjes.

  6. Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Meng de dressing onder het slaatje.

  7. Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
  8. Leg de gemarineerde zalm op de plancha of in een klemrooster op een matig warme barbecue. Bak ± 3 min. aan elke kant. De zalm mag binnenin nog licht roze zijn.

  9. Afwerking:
  10. Lekker met een stukje brood of een aardappel in de schil.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (ontdooitijd + 15 min.)
  3. Laat de zalm volledig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snij de venkelknol in 2 en verwijder de harde kern. Snij in kleine blokjes van max. 1/2 cm.

  5. Snij de selder en de ongeschilde appelen in kleine blokjes, en snipper de platte peterselie grof. Meng alles met de venkelblokjes.

  6. Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Meng de dressing onder het slaatje.

  7. Bereiding op de barbecue (± 10 min.)
  8. Leg de gemarineerde zalm op de plancha of in een klemrooster op een matig warme barbecue. Bak ± 3 min. aan elke kant. De zalm mag binnenin nog licht roze zijn.

  9. Afwerking:
  10. Lekker met een stukje brood of een aardappel in de schil.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 25.6 g
Koolhydraat 9.5 g
Eiwit 36.9 g

Bekijk het recept digitaal