Gemarineerde zalm op de plancha of in papillot
Gemarineerde zalm op de plancha of in papillot

Gemarineerde zalm op de plancha of in papillot

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 27.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmporties volledig ontdooien.

  4. Snij de courgettes in lange dunne slierten met een dunschiller.

  5. Snij de gemarineerde artisjokharten in 4.

  6. Pers de limoen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de courgetteslierten en de stukjes artisjok met 2 à 3 eetl. olie uit de verpakking. Leg de groenten op de plancha of verdeel ze over 4 papillotten (gebruik 2 vellen aluminiumfolie per papillot). Besprenkel met het limoensap en kruid met peper en zout.

  9. Leg de zalmporties op de courgetteslierten. Vouw de papillotten goed dicht. Leg de plancha of de papillotten op de barbecue en laat 15 à 20 min. garen. Draai de zalm op de plancha halverwege om.

  10. Scheur intussen de basilicumblaadjes grof.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de zalm voor het opdienen met het gescheurde basilicum. Geef er een aardappel in de schil, een stukje brood of wat pasta met pesto bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmporties volledig ontdooien.

  4. Snij de courgettes in lange dunne slierten met een dunschiller.

  5. Snij de gemarineerde artisjokharten in 4.

  6. Pers de limoen.

  7. Bereiding:
  8. Meng de courgetteslierten en de stukjes artisjok met 2 à 3 eetl. olie uit de verpakking. Leg de groenten op de plancha of verdeel ze over 4 papillotten (gebruik 2 vellen aluminiumfolie per papillot). Besprenkel met het limoensap en kruid met peper en zout.

  9. Leg de zalmporties op de courgetteslierten. Vouw de papillotten goed dicht. Leg de plancha of de papillotten op de barbecue en laat 15 à 20 min. garen. Draai de zalm op de plancha halverwege om.

  10. Scheur intussen de basilicumblaadjes grof.

  11. Afwerking:
  12. Bestrooi de zalm voor het opdienen met het gescheurde basilicum. Geef er een aardappel in de schil, een stukje brood of wat pasta met pesto bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Vet 39.9 g
Koolhydraat 6.9 g
Eiwit 27.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Domaine Garcin A.O.P. Tavel

Bekijk het recept digitaal