Gemarineerde zalmtournedos met gevulde krieltjes
Gemarineerde zalmtournedos met gevulde krieltjes

Gemarineerde zalmtournedos met gevulde krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vet 30.2 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 56.8 g
Suiker 6.3 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 35.5 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Laat de zalmtournedos oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Wrijf intussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  5. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij in de lengte middendoor en bestrijk het snijvlak met de tapenade.

  7. Doe de aardappelen opnieuw dicht en wikkel er een sneetje spek rond.

  8. Steek per 3 op een brochettestokje. Maak zo 4 brochettes.

  9. Snipper intussen de peterselie fijn en meng met het citroensap en de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Leg de krieltjesbrochettes 10 min. op een matig warme barbecue.

  13. Leg er de zalmtournedos bij en bak 3 min. aan elke kant. U kan hiervoor een klemrooster of een plancha gebruiken.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de krieltjesbrochette met de zalmtournedos. Geef er de frisse slamix met het yoghurtsausje bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Bereiding in de keuken (20 min.)
  3. Laat de zalmtournedos oppervlakkig ontdooien. Dep droog.

  4. Wrijf intussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.

  5. Kook ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Snij in de lengte middendoor en bestrijk het snijvlak met de tapenade.

  7. Doe de aardappelen opnieuw dicht en wikkel er een sneetje spek rond.

  8. Steek per 3 op een brochettestokje. Maak zo 4 brochettes.

  9. Snipper intussen de peterselie fijn en meng met het citroensap en de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  10. Bereiding:
  11. Bereiding op de barbecue
  12. Leg de krieltjesbrochettes 10 min. op een matig warme barbecue.

  13. Leg er de zalmtournedos bij en bak 3 min. aan elke kant. U kan hiervoor een klemrooster of een plancha gebruiken.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de krieltjesbrochette met de zalmtournedos. Geef er de frisse slamix met het yoghurtsausje bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 643 kcal
Vet 30.2 g
Verzadigd vet 7.3 g
Koolhydraat 56.8 g
Suiker 6.3 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 35.5 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Palazzo Vecchio D.O.C. Maremma Toscana - Italie

Bekijk het recept digitaal