Gemarineerde zalmtournedos met krabcouscous
Gemarineerde zalmtournedos  met krabcouscous

Gemarineerde zalmtournedos met krabcouscous

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 63.6 g
Eiwit 41.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmtournedos oppervlakkig ontdooien.

  4. Doe de couscous in een grote kom en overgiet met de hete visbouillon. Laat 7 min. afgedekt zwellen.

  5. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1/2 cm.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Maak de krabcouscous: maak de couscous los met een vork en meng er het krabvlees, de blokjes komkommer en paprika, en de grofgehakte koriander onder.

  9. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

  10. Maak de yoghurtdressing: snipper het bieslook (u hebt 2 eetl. nodig) en de peterselie (u hebt 1 eetl. nodig) fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  11. Bereiding:
  12. Bereiding op de barbecue
  13. Gril de zalmtournedos ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de zalmtournedos in een klemrooster steekt).

  14. Afwerking:
  15. Serveer de zalmtournedos met de couscous en de yoghurtdressing. Geef er een gemengde salade bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de zalmtournedos oppervlakkig ontdooien.

  4. Doe de couscous in een grote kom en overgiet met de hete visbouillon. Laat 7 min. afgedekt zwellen.

  5. Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van 1/2 cm.

  7. Hak de koriander grof.

  8. Maak de krabcouscous: maak de couscous los met een vork en meng er het krabvlees, de blokjes komkommer en paprika, en de grofgehakte koriander onder.

  9. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout.

  10. Maak de yoghurtdressing: snipper het bieslook (u hebt 2 eetl. nodig) en de peterselie (u hebt 1 eetl. nodig) fijn. Meng onder de Griekse yoghurt en de mayonaise. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  11. Bereiding:
  12. Bereiding op de barbecue
  13. Gril de zalmtournedos ± 2 min. aan elke kant op een matig warme barbecue (dat gaat makkelijk als u de zalmtournedos in een klemrooster steekt).

  14. Afwerking:
  15. Serveer de zalmtournedos met de couscous en de yoghurtdressing. Geef er een gemengde salade bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 770 kcal
Vet 36.8 g
Koolhydraat 63.6 g
Eiwit 41.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Sloeber Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal