Gentse waterzooi
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

1 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 47.3 g
Eiwit 53.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en selder in gelijke reepjes van 2 op 1 cm.

  3. Snij het preiwit in ringen van 1/2 cm.

  4. Boen de krielaardappelen.

  5. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, de tijm, laurier, de peterselie en de kippenbouillonblokjes. Voeg de diepgevroren kipfilet toe, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende ± 20 min.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de wortel- en selderreepjes toe en laat 10 min. zachtjes stoven. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.

  9. Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in repen van 1 à 2 cm. Giet de bouillon door een zeef over de groentjes. Roer goed om tot de soep lichtjes gaat binden.

  10. Voeg de krielaardappelen in de schil toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  11. Klop ondertussen de eidooier met de room los en meng er het citroensap onder. Roer samen met de kippenreepjes door de groentebouillon en kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Geef er een stukje ciabatta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en selder in gelijke reepjes van 2 op 1 cm.

  3. Snij het preiwit in ringen van 1/2 cm.

  4. Boen de krielaardappelen.

  5. Snipper de ui en de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Breng 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, de tijm, laurier, de peterselie en de kippenbouillonblokjes. Voeg de diepgevroren kipfilet toe, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende ± 20 min.

  8. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de wortel- en selderreepjes toe en laat 10 min. zachtjes stoven. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.

  9. Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in repen van 1 à 2 cm. Giet de bouillon door een zeef over de groentjes. Roer goed om tot de soep lichtjes gaat binden.

  10. Voeg de krielaardappelen in de schil toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  11. Klop ondertussen de eidooier met de room los en meng er het citroensap onder. Roer samen met de kippenreepjes door de groentebouillon en kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Geef er een stukje ciabatta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 582 kcal
Vet 16.4 g
Koolhydraat 47.3 g
Eiwit 53.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland

Bekijk het recept digitaal