- Bewaar

- Bewaar
Gentse waterzooi
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en selder in gelijke reepjes van 2 op 1 cm.
-
Snij het preiwit in ringen van 1/2 cm.
-
Boen de krielaardappelen.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, de tijm, laurier, de peterselie en de kippenbouillonblokjes. Voeg de diepgevroren kipfilet toe, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende ± 20 min.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de wortel- en selderreepjes toe en laat 10 min. zachtjes stoven. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.
-
Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in repen van 1 à 2 cm. Giet de bouillon door een zeef over de groentjes. Roer goed om tot de soep lichtjes gaat binden.
-
Voeg de krielaardappelen in de schil toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Klop ondertussen de eidooier met de room los en meng er het citroensap onder. Roer samen met de kippenreepjes door de groentebouillon en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Geef er een stukje ciabatta bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de wortelen en selder in gelijke reepjes van 2 op 1 cm.
-
Snij het preiwit in ringen van 1/2 cm.
-
Boen de krielaardappelen.
-
Snipper de ui en de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Breng 1,5 L water aan de kook met de witte wijn, de tijm, laurier, de peterselie en de kippenbouillonblokjes. Voeg de diepgevroren kipfilet toe, dek af en laat zachtjes sudderen gedurende ± 20 min.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de ui glazig. Voeg de preiringen en de wortel- en selderreepjes toe en laat 10 min. zachtjes stoven. Bestrooi met de bloem en meng alles goed door elkaar.
-
Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in repen van 1 à 2 cm. Giet de bouillon door een zeef over de groentjes. Roer goed om tot de soep lichtjes gaat binden.
-
Voeg de krielaardappelen in de schil toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje.
-
Klop ondertussen de eidooier met de room los en meng er het citroensap onder. Roer samen met de kippenreepjes door de groentebouillon en kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Werk af met de fijngesnipperde peterselie. Geef er een stukje ciabatta bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Domaine des Hardonnières A.C. Chinon Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland