Gepaneerd kabeljauwhaasje met romige spruiten
Gepaneerd kabeljauwhaasje met romige spruiten

Gepaneerd kabeljauwhaasje met romige spruiten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 30.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 8.8 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 30.3 g
Zout 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  5. Snij het voetje van de spruiten en snij ze in 2 of in 4 naargelang de dikte.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en roerbak de spruiten ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de ui en het knoflook onder de spruiten en overgiet met de lichte room. Laat nog 10 min. verder garen. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes aan elke kant 5 min. goudbruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.

  5. Snij het voetje van de spruiten en snij ze in 2 of in 4 naargelang de dikte.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Smelt intussen de boter in een kookpot en roerbak de spruiten ± 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de ui en het knoflook onder de spruiten en overgiet met de lichte room. Laat nog 10 min. verder garen. Roer er de mosterd onder en kruid met peper en zout.

  10. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwhaasjes aan elke kant 5 min. goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 674 kcal
Vet 30.9 g
Verzadigd vet 7.7 g
Koolhydraat 63.5 g
Suiker 8.8 g
Vezel 10.6 g
Eiwit 30.3 g
Zout 1.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Tourraine A.O.P. 'Comtesse du Val' Muscadet

Bekijk het recept digitaal