Gepaneerde Ardense hamrolletjes met witloof
Gepaneerde Ardense hamrolletjes met witloof

Gepaneerde Ardense hamrolletjes met witloof

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 25 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en kook de hele witloofstronken 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Kruid het paneermeel met peper en zout en meng met de geroosterde sesamzaadjes.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Snij de sneden kaas in 4.

  6. Bereiding:
  7. Snij de witloofstronken in de lengte open en beleg met 1/4 sneetje kaas.

  8. Wikkel elke gevulde stronk witloof in 1 sneetje ham.

  9. Wentel de witloofrolletjes in het losgeklopte ei en daarna in het gekruide paneermeel tot de rolletjes volledig bedekt zijn met paneermeel.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de rolletjes ± 2 min. goudbruin aan elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de harde kern van het witloof en kook de hele witloofstronken 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. Kruid het paneermeel met peper en zout en meng met de geroosterde sesamzaadjes.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Snij de sneden kaas in 4.

  6. Bereiding:
  7. Snij de witloofstronken in de lengte open en beleg met 1/4 sneetje kaas.

  8. Wikkel elke gevulde stronk witloof in 1 sneetje ham.

  9. Wentel de witloofrolletjes in het losgeklopte ei en daarna in het gekruide paneermeel tot de rolletjes volledig bedekt zijn met paneermeel.

  10. Smelt de boter in een pan en bak de rolletjes ± 2 min. goudbruin aan elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 25 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Wijn Hautes-Côtes de Beaune A.O.P. | Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal