Gepaneerde honingkip met knolselderpuree en geroosterde spruiten
Gepaneerde honingkip met knolselderpuree en geroosterde spruiten

Gepaneerde honingkip met knolselderpuree en geroosterde spruiten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 650 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 19.7 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 39.8 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Meng de mosterd met 2 eetl. honing, 1 eetl. olijfolie, de tijm, een snuifje peper en zout. Wentel de kippenpilons door het honingmengsel en daarna door de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen het voetje van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Schik de spruiten in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie en 2 eetl. honing. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 20 min. mee in de oven.

  5. Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.

  6. Schil de aardappelen en de halve knolselder en snij in kleine blokjes van 1 cm. Kook samen 15 min. gaar in het kokende water.

  7. Snipper intussen enkele sprietjes bieslook fijn.

  8. Giet de aardappelen en de knolselder af. Overgiet met de melk en laat goed opwarmen. Plet met een pureestamper en kruid met voldoende peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Roer er de boter onder. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.

  9. Haal de kip en de spruitjes uit de oven en serveer met de knolselderpuree.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Meng de mosterd met 2 eetl. honing, 1 eetl. olijfolie, de tijm, een snuifje peper en zout. Wentel de kippenpilons door het honingmengsel en daarna door de panko. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Snij intussen het voetje van de spruiten en verwijder eventueel de buitenste blaadjes. Schik de spruiten in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie en 2 eetl. honing. Kruid met peper, zout en de Provençaalse kruiden. Zet 20 min. mee in de oven.

  5. Breng intussen lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.

  6. Schil de aardappelen en de halve knolselder en snij in kleine blokjes van 1 cm. Kook samen 15 min. gaar in het kokende water.

  7. Snipper intussen enkele sprietjes bieslook fijn.

  8. Giet de aardappelen en de knolselder af. Overgiet met de melk en laat goed opwarmen. Plet met een pureestamper en kruid met voldoende peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Roer er de boter onder. Werk af met het fijngesnipperde bieslook.

  9. Haal de kip en de spruitjes uit de oven en serveer met de knolselderpuree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 650 kcal
Vet 27 g
Verzadigd vet 8.1 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 19.7 g
Vezel 10.9 g
Eiwit 39.8 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal