Gepaneerde kabeljauw met groentegratin
Gepaneerde kabeljauw met groentegratin

Gepaneerde kabeljauw met groentegratin

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 837 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 66.3 g
Eiwit 44.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Snij ondertussen de tomaten, de courgette en de aubergine in schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes aubergine 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de schijfjes courgette 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de aardappelen in schijfjes.

  11. Verwarm de Boursin samen met de lichte room in een steelpannetje.

  12. Vet intussen een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en leg er de aardappelen dakpansgewijs in. Wissel vervolgens af met de courgette en de aubergine. Leg er de rest van de aardappelen op en giet er de Boursin met de room over. Kruid met peper en zout. Eindig met een laagje tomaten. Verdeel er de geraspte kaas en de rest van de boter over.

  13. Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Klop ondertussen 2 eieren op met wat peper en zout.

  15. Wentel de vis door de bloem, dan door de opgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.

  16. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis 2 à 3 min. aan elke kant.

  17. Afwerking:
  18. Snipper net voor het opdienen het basilicum over de gratin en serveer met de vis.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten in de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1. Schil 60 g courgette, 60 g aubergine en 40 g aardappelen, en snij in stukjes. 2. Kook de aardappelen 20 min. gaar of stoom ze. Voeg na 10 min. de groenten toe, en de laatste 5 min. 20 g kabeljauw. Giet af. 3. Mix alles en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 25 min.)

  3. Laat de vis volledig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  5. Snij ondertussen de tomaten, de courgette en de aubergine in schijfjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de schijfjes aubergine 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.

  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de schijfjes courgette 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de aardappelen in schijfjes.

  11. Verwarm de Boursin samen met de lichte room in een steelpannetje.

  12. Vet intussen een ovenschaal in met 1/2 eetl. boter en leg er de aardappelen dakpansgewijs in. Wissel vervolgens af met de courgette en de aubergine. Leg er de rest van de aardappelen op en giet er de Boursin met de room over. Kruid met peper en zout. Eindig met een laagje tomaten. Verdeel er de geraspte kaas en de rest van de boter over.

  13. Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Klop ondertussen 2 eieren op met wat peper en zout.

  15. Wentel de vis door de bloem, dan door de opgeklopte eieren en ten slotte door het paneermeel.

  16. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis 2 à 3 min. aan elke kant.

  17. Afwerking:
  18. Snipper net voor het opdienen het basilicum over de gratin en serveer met de vis.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten in de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. Bereiding (25 min.) 1. Schil 60 g courgette, 60 g aubergine en 40 g aardappelen, en snij in stukjes. 2. Kook de aardappelen 20 min. gaar of stoom ze. Voeg na 10 min. de groenten toe, en de laatste 5 min. 20 g kabeljauw. Giet af. 3. Mix alles en voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 837 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 66.3 g
Eiwit 44.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Domaine Saint-André Chardonnay - Viognier I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal