Gepaneerde kalfsescalope met preirisotto
Gepaneerde kalfsescalope met preirisotto

Gepaneerde kalfsescalope met preirisotto

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 86.7 g
Eiwit 49.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de prei in fijne ringen.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen 5 min. Giet er 2 eetl. water bij en laat nog 5 min. verder stoven.

  9. Klop intussen het ei los in een diep bord en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander bord. Haal de kalfsescalopes eerst door het ei en dan door het paneermeel.

  10. Meng de rijst en 3 dl bouillon onder de prei. Voeg de rest van de bouillon toe en laat 18 à 20 min. sudderen. Roer daarna de lichte room onder de rijst en kruid met peper en zout. Bestrooi de risotto vlak voor het opdienen met de parmezaan.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde escalopes ± 10 min.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden. Snij de escalopes in 2 en leg ze boven op de risotto. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met een slaatje.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten in de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. - 25 g kalfsescalope (beenhouwerij) - 100 g preiwit - 25 g risottorijst - 1 koffiel. olijfolie Voorbereiding (5 min.) Snij de prei in fijne ringen. Bereiding (20 min.) 1. Kook of stoom de prei en de rijst 20 min. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de kalfsescalope toe. Giet af. 2. Mix alles fijn en roer er de olijfolie onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snij de prei in fijne ringen.

  5. Rasp de parmezaan.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de preiringen 5 min. Giet er 2 eetl. water bij en laat nog 5 min. verder stoven.

  9. Klop intussen het ei los in een diep bord en kruid met peper en zout. Doe het paneermeel in een ander bord. Haal de kalfsescalopes eerst door het ei en dan door het paneermeel.

  10. Meng de rijst en 3 dl bouillon onder de prei. Voeg de rest van de bouillon toe en laat 18 à 20 min. sudderen. Roer daarna de lichte room onder de rijst en kruid met peper en zout. Bestrooi de risotto vlak voor het opdienen met de parmezaan.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde escalopes ± 10 min.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de risotto over de borden. Snij de escalopes in 2 en leg ze boven op de risotto. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Serveer met een slaatje.

Tip

Baby eet mee (+6M) Door de ingrediënten in de bereidingswijze licht aan te passen kan u het recept hierboven tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby. - 25 g kalfsescalope (beenhouwerij) - 100 g preiwit - 25 g risottorijst - 1 koffiel. olijfolie Voorbereiding (5 min.) Snij de prei in fijne ringen. Bereiding (20 min.) 1. Kook of stoom de prei en de rijst 20 min. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd de kalfsescalope toe. Giet af. 2. Mix alles fijn en roer er de olijfolie onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 788 kcal
Vet 27.3 g
Koolhydraat 86.7 g
Eiwit 49.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Stonecross Chenin Blanc - Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal