Gepaneerde kipfilet ham-kaas met prei in mosterdroom
Gepaneerde kipfilet ham-kaas met prei in mosterdroom

Gepaneerde kipfilet ham-kaas met prei in mosterdroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 69.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 44.9 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de prei in de lengte in 2 en dan in stukken van 1 cm.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 12 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Meng er de mosterd en de room onder. Laat nog 2 min. doorwarmen.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kipfilets ± 5 min. aan elke kant.

  11. Giet de aardappelen en de broccoli af.

  12. Pureer en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  4. Snij de prei in de lengte in 2 en dan in stukken van 1 cm.

  5. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Voeg de laatste 5 min. de broccoli toe.

  8. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de prei 12 min. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  9. Meng er de mosterd en de room onder. Laat nog 2 min. doorwarmen.

  10. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kipfilets ± 5 min. aan elke kant.

  11. Giet de aardappelen en de broccoli af.

  12. Pureer en meng er de melk en 1 eetl. boter onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 690 kcal
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 69.3 g
Suiker 8.8 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 44.9 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Montepulciano d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal