Gepaneerde schar met asperges
Gepaneerde schar met asperges

Gepaneerde schar met asperges

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 47.5 g
Eiwit 29.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in 4.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kruid intussen de bloem met peper en zout. Besprenkel de Pacific-scharfilets met het citroensap en wentel door de bloem. Druk even aan en schud de overtollige bloem af.

  9. Kook de asperges 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de Pacific-scharfilets 3 min. Draai voorzichtig om en laat nog 4 min. bakken. Haal de filets uit de pan en zet opzij.

  11. Giet de resterende boter in de pan weg. Voeg de lichte room, de mosterd en de sojasaus toe. Roer om en laat 2 à 3 min. inkoken op een zacht vuur.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een andere pan en bak de gekookte aardappelen kort aan. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en roer de aardappelen goed om.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de asperges over de borden en leg er een Pacific-scharfilet op. Lepel er wat mosterdsaus over en geef er de peterselieaardappelen bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  3. Schil de aardappelen en snij in 4.

  4. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Kruid intussen de bloem met peper en zout. Besprenkel de Pacific-scharfilets met het citroensap en wentel door de bloem. Druk even aan en schud de overtollige bloem af.

  9. Kook de asperges 8 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  10. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de Pacific-scharfilets 3 min. Draai voorzichtig om en laat nog 4 min. bakken. Haal de filets uit de pan en zet opzij.

  11. Giet de resterende boter in de pan weg. Voeg de lichte room, de mosterd en de sojasaus toe. Roer om en laat 2 à 3 min. inkoken op een zacht vuur.

  12. Smelt intussen 1 eetl. boter in een andere pan en bak de gekookte aardappelen kort aan. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie en roer de aardappelen goed om.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de asperges over de borden en leg er een Pacific-scharfilet op. Lepel er wat mosterdsaus over en geef er de peterselieaardappelen bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 506 kcal
Vet 21.1 g
Koolhydraat 47.5 g
Eiwit 29.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Florale Savagnin A.O.P. Côtes du Jura

Bekijk het recept digitaal