Gepaneerde scharfilet met tagliatelle en prei-spinazieroom
Gepaneerde scharfilet met tagliatelle en prei-spinazieroom

Gepaneerde scharfilet met tagliatelle en prei-spinazieroom

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1035 kcal
Vet 49.9 g
Verzadigd vet 23.7 g
Koolhydraat 100.2 g
Suiker 13.7 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 41.4 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het preiwit en de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Snij de snoeptomaatjes in 4.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft uit. Snij de andere helft in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalotten en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de prei en spinazie toe en laat slinken.

  10. Meng er de mascarpone, het citroensap en de citroenzeste onder. Voeg de snoeptomaatjes toe en verwarm nog enkele minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 3 à 5 min. Draai regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Werk de bodem af met 1 citroenpartje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat het preiwit en de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  5. Snij de snoeptomaatjes in 4.

  6. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers de helft uit. Snij de andere helft in 4.

  7. Bereiding:
  8. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de sjalotten en het knoflook 1 à 2 min. Voeg de prei en spinazie toe en laat slinken.

  10. Meng er de mascarpone, het citroensap en de citroenzeste onder. Voeg de snoeptomaatjes toe en verwarm nog enkele minuten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis 3 à 5 min. Draai regelmatig om.

  12. Afwerking:
  13. Werk de bodem af met 1 citroenpartje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1035 kcal
Vet 49.9 g
Verzadigd vet 23.7 g
Koolhydraat 100.2 g
Suiker 13.7 g
Vezel 9.4 g
Eiwit 41.4 g
Zout 2.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal