Gepaneerde tilapia met kruidige koolrabistaafjes
Gepaneerde tilapia met kruidige koolrabistaafjes

Gepaneerde tilapia met kruidige koolrabistaafjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 70.5 g
Eiwit 36.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Schil de koolrabi's en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Klop het ei los.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng onder de panko.

  8. Snipper de peterselie fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de staafjes koolrabi samen met het laurierblaadje 10 à 12 min. beetgaar. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

  12. Wentel de tilapiafilets door de bloem en klop de overtollige bloem goed af. Wentel daarna door het losgeklopte ei en door de gekruide panko.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde tilapiafilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de tilapiafilets met de gestoofde koolrabi. Geef er de gekookte aardappelen bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en 100 g koolrabi en snij in stukjes. 2 Kook 20 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 2 min. 30 g ontdooide tilapia toe. 3 Plet met een vork en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Schil de koolrabi's en snij in staafjes van 1/2 cm dik en 3 cm lang.

  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  6. Klop het ei los.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm en meng onder de panko.

  8. Snipper de peterselie fijn.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  11. Smelt ondertussen de boter in een pan en stoof de staafjes koolrabi samen met het laurierblaadje 10 à 12 min. beetgaar. Kruid met zwarte peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

  12. Wentel de tilapiafilets door de bloem en klop de overtollige bloem goed af. Wentel daarna door het losgeklopte ei en door de gekruide panko.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde tilapiafilets 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de tilapiafilets met de gestoofde koolrabi. Geef er de gekookte aardappelen bij.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (30 min.) 1 Schil 100 g aardappelen en 100 g koolrabi en snij in stukjes. 2 Kook 20 min. in een bodempje water. Voeg de laatste 2 min. 30 g ontdooide tilapia toe. 3 Plet met een vork en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vet 17.1 g
Koolhydraat 70.5 g
Eiwit 36.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Ritmes Chenin Blanc-Colombard Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal