Gepaneerde vis met wilde rijst, prei en erwten
Gepaneerde vis met wilde rijst, prei en erwten

Gepaneerde vis met wilde rijst, prei en erwten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 94.9 g
Suiker 15.4 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 31.4 g
Zout 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in de lengte in 2, en daarna in fijne reepjes.

  4. Snij 6 halfgedroogde kerstomaten in 2 en hou apart. Mix de rest met de olie uit de verpakking tot een coulis.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst 25 à 30 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verdeel de diepgevroren vis over een ovenschaal en zet ± 18 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de prei ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en voeg de diepgevroren erwten toe. Laat nog 2 min. stoven. Meng de prei en de kerstomatenstukjes onder de wilde rijst.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de rijst met een stukje vis en werk af met de kerstomatencoulis.

Tip

Ook koud is deze rijst heelijk, bv. als lunch.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de preien in de lengte in 2, en daarna in fijne reepjes.

  4. Snij 6 halfgedroogde kerstomaten in 2 en hou apart. Mix de rest met de olie uit de verpakking tot een coulis.

  5. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst 25 à 30 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  8. Verdeel de diepgevroren vis over een ovenschaal en zet ± 18 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de prei ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout en voeg de diepgevroren erwten toe. Laat nog 2 min. stoven. Meng de prei en de kerstomatenstukjes onder de wilde rijst.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de rijst met een stukje vis en werk af met de kerstomatencoulis.

Tip

Ook koud is deze rijst heelijk, bv. als lunch.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 756 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 94.9 g
Suiker 15.4 g
Vezel 13.7 g
Eiwit 31.4 g
Zout 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Viré-Clesse A.O.P. 'Vieilles Vignes' Cave de Viré

Bekijk het recept digitaal