Gepocheerd ei met asperges
Gepocheerd ei met asperges

Gepocheerd ei met asperges

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 37.8 g
Koolhydraat 37.4 g
Eiwit 13.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  4. Dompel 100 g rucola in kokend water, giet af in een vergiet en laat uitlekken. Mix samen met de olie glad.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de boter, de room en de eidooier onder en meng met 100 g rucola.

  7. Kook intussen de asperges ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet voorzichtig af.

  8. Pocheer de eieren (zoals hierboven).

  9. Afwerking:
  10. Leg een gepocheerd ei op de asperges en druppel wat rucola-olie over de asperges.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  4. Dompel 100 g rucola in kokend water, giet af in een vergiet en laat uitlekken. Mix samen met de olie glad.

  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer er de boter, de room en de eidooier onder en meng met 100 g rucola.

  7. Kook intussen de asperges ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet voorzichtig af.

  8. Pocheer de eieren (zoals hierboven).

  9. Afwerking:
  10. Leg een gepocheerd ei op de asperges en druppel wat rucola-olie over de asperges.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 542 kcal
Vet 37.8 g
Koolhydraat 37.4 g
Eiwit 13.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Primus Wijn Muscat 'Réserve' A.O.P. Alsace Caves de Bennwihr

Bekijk het recept digitaal