Gepofte aardappelen
Gepofte aardappelen

Gepofte aardappelen

1 u. 5 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met zeezout en meng een beetje zodat het zout zich verspreidt.

  7. Prik enkele keren met een vork in elke aardappel. Bak 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de aardappelen uit de oven en snij ze aan 1 kant open, maar niet volledig doormidden. Leg er telkens 1/2 eetl. boter tussen.

  9. Afwerking:
  10. Serveer op een zomers buffet.

Tip

U kan de opengesneden aardappelen ook op andere manieren afwerken: - Bedruppel met extra vierge olijfolie en bestrooi met nog een beetje zeezout. - Lepel er wat salsa verde (p. 84) over. - Voeg fijngehakte kerstomaatjes met olijfolie en groene kruiden toe. - Leg er een schijfje geitenkaas of een stukje camembert in.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met zeezout en meng een beetje zodat het zout zich verspreidt.

  7. Prik enkele keren met een vork in elke aardappel. Bak 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Haal de aardappelen uit de oven en snij ze aan 1 kant open, maar niet volledig doormidden. Leg er telkens 1/2 eetl. boter tussen.

  9. Afwerking:
  10. Serveer op een zomers buffet.

Tip

U kan de opengesneden aardappelen ook op andere manieren afwerken: - Bedruppel met extra vierge olijfolie en bestrooi met nog een beetje zeezout. - Lepel er wat salsa verde (p. 84) over. - Voeg fijngehakte kerstomaatjes met olijfolie en groene kruiden toe. - Leg er een schijfje geitenkaas of een stukje camembert in.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 169 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 13.3 g
Eiwit 1.4 g

Bekijk het recept digitaal