- Bewaar

- Bewaar
Gepofte aardappelen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met zeezout en meng een beetje zodat het zout zich verspreidt.
-
Prik enkele keren met een vork in elke aardappel. Bak 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de aardappelen uit de oven en snij ze aan 1 kant open, maar niet volledig doormidden. Leg er telkens 1/2 eetl. boter tussen.
-
Afwerking:
-
Serveer op een zomers buffet.
U kan de opengesneden aardappelen ook op andere manieren afwerken: - Bedruppel met extra vierge olijfolie en bestrooi met nog een beetje zeezout. - Lepel er wat salsa verde (p. 84) over. - Voeg fijngehakte kerstomaatjes met olijfolie en groene kruiden toe. - Leg er een schijfje geitenkaas of een stukje camembert in.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en droog ze goed af.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Bestrijk de aardappelen met de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Bestrooi met zeezout en meng een beetje zodat het zout zich verspreidt.
-
Prik enkele keren met een vork in elke aardappel. Bak 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de aardappelen uit de oven en snij ze aan 1 kant open, maar niet volledig doormidden. Leg er telkens 1/2 eetl. boter tussen.
-
Afwerking:
-
Serveer op een zomers buffet.
U kan de opengesneden aardappelen ook op andere manieren afwerken: - Bedruppel met extra vierge olijfolie en bestrooi met nog een beetje zeezout. - Lepel er wat salsa verde (p. 84) over. - Voeg fijngehakte kerstomaatjes met olijfolie en groene kruiden toe. - Leg er een schijfje geitenkaas of een stukje camembert in.