Gerookte eendenborst met passievrucht
Gerookte eendenborst met passievrucht

Gerookte eendenborst met passievrucht

Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 3 passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.

  3. Maak een vinaigrette: meng het vruchtvlees van de passievruchten met 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. vloeibare honing en 1 eetl. limoensap. Kruid met 1 koffiel. tijm, peper en zout.

  4. Meng 50 g jonge slamix met de vinaigrette en verdeel over de glaasjes.

  5. Haal het vetrandje van 24 sneetjes gerookte eendenborstfilet en snipper de sneetjes fijn.

  6. Verdeel de fijngesneden eendenborstfilet over de sla en giet er eventueel nog wat vinaigrette over.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij 3 passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit.

  3. Maak een vinaigrette: meng het vruchtvlees van de passievruchten met 1 eetl. olijfolie, 1 eetl. vloeibare honing en 1 eetl. limoensap. Kruid met 1 koffiel. tijm, peper en zout.

  4. Meng 50 g jonge slamix met de vinaigrette en verdeel over de glaasjes.

  5. Haal het vetrandje van 24 sneetjes gerookte eendenborstfilet en snipper de sneetjes fijn.

  6. Verdeel de fijngesneden eendenborstfilet over de sla en giet er eventueel nog wat vinaigrette over.

Bekijk het recept digitaal