Geroosterd Turks brood met tapenade en tomatensalsa
Geroosterd Turks brood met tapenade en tomatensalsa

Geroosterd Turks brood met tapenade en tomatensalsa

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 54.5 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 25.4 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het Turks brood horizontaal in 2 schijven.

  3. Snij de kerstomaten in 4 en de mozzarella in blokjes.

  4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snipper de helft fijn.

  5. Snipper de rode ui fijn. Pers het knoflook en meng met de olijfolie.

  6. Maak de tomatensalsa: meng de kerstomaten met het fijngesnipperde basilicum, de kapperjtes en de rode ui. Breng op smaak met de knoflookolie, het citroensap, zwarte peper en zout.

  7. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  8. Leg 1 schijf Turks brood op de barbecue en bak 1 min. aan elke kant. Doe hetzelfde met de andere schijf.

  9. Besmeer beide gebakken schijven met de tapenade. Verdeel de tomatensalsa en de mozzarellablokjes over de onderste schijf en werk af met de rucola en de blaadjes basilicum. Zet er de bovenste schijf op.

  10. Snij in punten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij het Turks brood horizontaal in 2 schijven.

  3. Snij de kerstomaten in 4 en de mozzarella in blokjes.

  4. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snipper de helft fijn.

  5. Snipper de rode ui fijn. Pers het knoflook en meng met de olijfolie.

  6. Maak de tomatensalsa: meng de kerstomaten met het fijngesnipperde basilicum, de kapperjtes en de rode ui. Breng op smaak met de knoflookolie, het citroensap, zwarte peper en zout.

  7. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  8. Leg 1 schijf Turks brood op de barbecue en bak 1 min. aan elke kant. Doe hetzelfde met de andere schijf.

  9. Besmeer beide gebakken schijven met de tapenade. Verdeel de tomatensalsa en de mozzarellablokjes over de onderste schijf en werk af met de rucola en de blaadjes basilicum. Zet er de bovenste schijf op.

  10. Snij in punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 576 kcal
Vet 27.3 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 54.5 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.2 g
Eiwit 25.4 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rebel Local Sterk blond bier Wijn Maremma D.O.C. Vermentino Campo al Moro Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal