Geroosterde aardappelen met spruitjes en varkenshaasje
Geroosterde aardappelen met spruitjes en varkenshaasje

Geroosterde aardappelen met spruitjes en varkenshaasje

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 8.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 4 of in 6.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij ze in 4.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de aardappelen in een ovenschaal en roer er 2 eetl. olijfolie en het knoflook onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 15 à 20 min. verder garen.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. glazig. Roer er de spruitjes onder en laat 5 min. mee bakken. Overgiet met de room en laat nog 5 min. verder garen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 4 of in 6.

  4. Verwijder het voetje van de spruiten en snij ze in 4.

  5. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Doe de aardappelen in een ovenschaal en roer er 2 eetl. olijfolie en het knoflook onder. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Dek af en laat nog 15 à 20 min. verder garen.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. glazig. Roer er de spruitjes onder en laat 5 min. mee bakken. Overgiet met de room en laat nog 5 min. verder garen. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 18.1 g
Verzadigd vet 5.8 g
Koolhydraat 47.2 g
Suiker 8.6 g
Vezel 11.7 g
Eiwit 38.5 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Les Hauts Rocs 'Boisé' A.O.P. Côtes du Rhôn

Bekijk het recept digitaal