Geroosterde slaharten met feta en granaatappel
Geroosterde slaharten met feta en granaatappel

Geroosterde slaharten met feta en granaatappel

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 36.7 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 12.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de platte peterselie fijn.

  3. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem.

  4. Pers de knoflookteentjes of snipper fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Maak de marinade: meng de olijfolie, het knoflook, het sinaasappelsap, de zeste, de tijmblaadjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  7. Snij de Romeinse slaharten in de lengte doormidden.

  8. Wentel ze voorzichtig door de marinade en lepel er wat marinade over. Laat 10 min. rusten.

  9. Rooster intussen de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.

  11. Verkruimel de feta.

  12. Bereiding:
  13. Leg de Romeinse slaharten met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met de feta. Rooster 7 min. onder de ovengrill. Of gril ze op de barbecue, met de snijkant naar onderen. Draai ze halverwege om en leg er de feta op.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de geroosterde slaharten over de borden, bestrooi met de granaatappel- en pijnboompitten en de rest van de peterselie. Serveer met een stukje ciabatta.

Tip

Vervang de feta door mozzarella of haloumi

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de platte peterselie fijn.

  3. Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem.

  4. Pers de knoflookteentjes of snipper fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Maak de marinade: meng de olijfolie, het knoflook, het sinaasappelsap, de zeste, de tijmblaadjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie.

  7. Snij de Romeinse slaharten in de lengte doormidden.

  8. Wentel ze voorzichtig door de marinade en lepel er wat marinade over. Laat 10 min. rusten.

  9. Rooster intussen de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  10. Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.

  11. Verkruimel de feta.

  12. Bereiding:
  13. Leg de Romeinse slaharten met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met de feta. Rooster 7 min. onder de ovengrill. Of gril ze op de barbecue, met de snijkant naar onderen. Draai ze halverwege om en leg er de feta op.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de geroosterde slaharten over de borden, bestrooi met de granaatappel- en pijnboompitten en de rest van de peterselie. Serveer met een stukje ciabatta.

Tip

Vervang de feta door mozzarella of haloumi

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 427 kcal
Vet 36.7 g
Koolhydraat 12.1 g
Eiwit 12.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Citroen Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Chili

Bekijk het recept digitaal