- Bewaar

- Bewaar
Geroosterde slaharten met feta en granaatappel
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Citroen Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem.
-
Pers de knoflookteentjes of snipper fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Maak de marinade: meng de olijfolie, het knoflook, het sinaasappelsap, de zeste, de tijmblaadjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie.
-
Snij de Romeinse slaharten in de lengte doormidden.
-
Wentel ze voorzichtig door de marinade en lepel er wat marinade over. Laat 10 min. rusten.
-
Rooster intussen de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Leg de Romeinse slaharten met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met de feta. Rooster 7 min. onder de ovengrill. Of gril ze op de barbecue, met de snijkant naar onderen. Draai ze halverwege om en leg er de feta op.
-
Afwerking:
-
Verdeel de geroosterde slaharten over de borden, bestrooi met de granaatappel- en pijnboompitten en de rest van de peterselie. Serveer met een stukje ciabatta.
Vervang de feta door mozzarella of haloumi
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Citroen Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de platte peterselie fijn.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers hem.
-
Pers de knoflookteentjes of snipper fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Maak de marinade: meng de olijfolie, het knoflook, het sinaasappelsap, de zeste, de tijmblaadjes en de helft van de fijngesnipperde peterselie.
-
Snij de Romeinse slaharten in de lengte doormidden.
-
Wentel ze voorzichtig door de marinade en lepel er wat marinade over. Laat 10 min. rusten.
-
Rooster intussen de pijnboompitten kort goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de granaatappel in 2, breek de helften open en haal er de pitjes uit.
-
Verkruimel de feta.
-
Bereiding:
-
Leg de Romeinse slaharten met de snijkant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met de feta. Rooster 7 min. onder de ovengrill. Of gril ze op de barbecue, met de snijkant naar onderen. Draai ze halverwege om en leg er de feta op.
-
Afwerking:
-
Verdeel de geroosterde slaharten over de borden, bestrooi met de granaatappel- en pijnboompitten en de rest van de peterselie. Serveer met een stukje ciabatta.
Vervang de feta door mozzarella of haloumi
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Citroen Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva Miguel Torres Chili